Ужас: Малољетну супругу тјерао на проституцију

Уваживши приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ надлежни суд у Брчком одредио је притвор особи иницијала Ш.Ш. (26) из Брчког због сумње да је присиљавањем на просјачење и проституцију искориштавао своју малољетну супругу.

Босна и Херцеговина 23.10.2020 | 12:50
Ужас: Малољетну супругу тјерао на проституцију

Једномјесечни притвор осумњиченом за кривично дјело трговине људима одређен је због опасности да би утицајем на свједоке могао ометати кривични поступак, док је жртва, с друге стране, ефикасном сарадњом надлежних органа измјештена у сигурну кућу, саопштено је из Тужилаштва Брчког.

Тужилаштво дистрикта води истрагу против Ш.Ш., због сумње да је посљедњих мјесеци, у намјери да искориштавањем своје малољетне ванбрачне супруге прибави противправну имовинску корист, од ње свакодневно захтијевао да просјачи те да му предаје тако прибављени новац.

Уз то, сумња се да је од оштећене захтијевао и да лицима, која покажу интересовање, понуди пружање сексуалних услуга за новчану накнаду.

Он је над оштећеном континуирано примјењивао физичко насиље и пријетње, усљед чега је жртва доведена у стање беспомоћности и под потпуну контролу осумњиченог, наведено је у наредби о провођењу истраге.

Поред Ш.Ш., истрагом Тужилаштва обухваћен је и Х.Х. (77) за кога се сумња да је искористио такво стање оштећене на начин да је с њом договорио сексуалну услугу за новчану накнаду, а потом је аутомобилом одвезао ван насељеног подручја те над њом започео блудне радње.

Пошто је ту пронашла Х.Х., Полиција Брчко дистрикта је обојицу осумњичених лишила слободе и предала их Тужилаштву на даљњи кривични поступак.

Сумња се да су починили кривична дјела трговине људима, а с обзиром на то да постоји и опасност да би Ш.Ш. могао ометати кривични поступак, Основни суд Дистрикта му је по тужилачком приједлогу одредио једномјесечни притвор.

Сарадњом коју су путем заједничког протокола у датој области још раније успоставили Тужилаштво, Полиција и Центар за социјални рад Дистрикта, спријечено је, како се наводи, даљње наношење штете жртви, будући да је уз осигурану заштиту и институционалну подршку одмах измјештена у сигурну кућу.

Сарадња надлежних на овом подручју проводи се и учешћем у раду локалног координационог тима за борбу против трговине људима, али и у државној ударној групи у коју је ово тужилаштво активно укључено. Као један од приоритета у раду, борба против трговине људима и даље остаје у фокусу дјеловања Тужилаштва дистрикта, које из године у годину интензивно процесуира случајеве искориштавања присилним радом, односно просјачењем, чије су најчешће жртве управо дјеца и малољетници, стоји у саопштењу.

(Фена) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рембрант

23.10.2020 11:06

Марс стоко у индију одакле сте се и довукли јебо вас онај који вас и доведе и показа пут на балкан.само се јебу и коте а дрзава мора да брине о накоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојсије

23.10.2020 11:06

Оцито је то робиња а не супруга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзеј

23.10.2020 13:02

Циганија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

23.10.2020 13:53

Гледам данас отац довео ћеркицу од 4 године пола дана да проведе са њим у кладионици у Брчком. Ужас. Све се распада а Суд није само да суди,може и ослободити супруга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гј

23.10.2020 20:29

Умно болесни људи.Треба такве послати на робију,нека сваки дан радом осјети муке и патњу.

ОДГОВОРИТЕ