Састављен план за црногорску владу, подијељени ресори

Према сазнањима листа "Дан", мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић саставио је план расподјеле ресора.

Регион 23.10.2020 | 10:30
Састављен план за црногорску владу, подијељени ресори

Према том плану, коалицији "За будућност Црне Горе" би припало осам ресора, коалицији "Мир је наша нација" пет, а коалицији "Црно на бијело" четири.

Према сазнањима листа, све три побједничке коалиције на августовским изборима имале би по једно потпредсједничко мјесто, с тим што би потпредсједник из коалиције "Црно на бијело" био задужен за координацију служби безбједности.

Лист пише да ће коалиција "Заједно за будућност Црне Горе" добити ресоре унутрашњих послова, здравља, просвјете, науке, саобраћаја, економије, јавне управе и спорта.

Коалиција "Мир је наша нација" Алексе Бечића би припали ресори правде, одрживог развоја и туризма, рада и социјалног старања, људска и мањинска права и Министарство иностраних послова.

Коалицији "Црно на бијело" припали би ресори одбране, пољопривреде и руралног развоја, као и културе и медија.

Кривокапић је мјесто министра финансија задржао за експерта по свом избору, као и мјесто генералног секретара владе.

Нацртом је предвиђено и да челне позиције у Агенцији за националну безбедност (АНБ) и Управи полиције покривају професионалци које ће да кадрира УРА.

Претходно су све коалиције имале обавезу да Кривокапићу као мандатару доставе списак ресора за које сматрају да их могу водити квалитетни људе из њихових редова.

Кривокапић се у међувремену састао са руководиоцима неких странака и сада је направио селекцију у виду нацрта по коме би требало да теку даљи преговори.

Према сазнањима Дана, измјене нацрта могле би бити минималне у односу на предложено, а Кривокапић ће се данас састати са једним од лидра ДФ Андријом Мандићем и Абазовићем.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Срецно

23.10.2020 12:41

И од користи свим градјанима ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифашист

23.10.2020 12:43

Видићемо шта ће реци Дритан!!

ОДГОВОРИТЕ