Sastavljen plan za crnogorsku vladu, podijeljeni resori

Prema saznanjima lista "Dan", mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić sastavio je plan raspodjele resora.

Region 23.10.2020 | 10:30
Sastavljen plan za crnogorsku vladu, podijeljeni resori

Prema tom planu, koaliciji "Za budućnost Crne Gore" bi pripalo osam resora, koaliciji "Mir je naša nacija" pet, a koaliciji "Crno na bijelo" četiri.

Prema saznanjima lista, sve tri pobjedničke koalicije na avgustovskim izborima imale bi po jedno potpredsjedničko mjesto, s tim što bi potpredsjednik iz koalicije "Crno na bijelo" bio zadužen za koordinaciju službi bezbjednosti.

List piše da će koalicija "Zajedno za budućnost Crne Gore" dobiti resore unutrašnjih poslova, zdravlja, prosvjete, nauke, saobraćaja, ekonomije, javne uprave i sporta.

Koalicija "Mir je naša nacija" Alekse Bečića bi pripali resori pravde, održivog razvoja i turizma, rada i socijalnog staranja, ljudska i manjinska prava i Ministarstvo inostranih poslova.

Koaliciji "Crno na bijelo" pripali bi resori odbrane, poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i kulture i medija.

Krivokapić je mjesto ministra finansija zadržao za eksperta po svom izboru, kao i mjesto generalnog sekretara vlade.

Nacrtom je predviđeno i da čelne pozicije u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) i Upravi policije pokrivaju profesionalci koje će da kadrira URA.

Prethodno su sve koalicije imale obavezu da Krivokapiću kao mandataru dostave spisak resora za koje smatraju da ih mogu voditi kvalitetni ljude iz njihovih redova.

Krivokapić se u međuvremenu sastao sa rukovodiocima nekih stranaka i sada je napravio selekciju u vidu nacrta po kome bi trebalo da teku dalji pregovori.

Prema saznanjima Dana, izmjene nacrta mogle bi biti minimalne u odnosu na predloženo, a Krivokapić će se danas sastati sa jednim od lidra DF Andrijom Mandićem i Abazovićem.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srecno

23.10.2020 14:41

I od koristi svim gradjanima CG.

ODGOVORITE
Name

Antifašist

23.10.2020 14:43

Vidićemo šta će reci Dritan!!

ODGOVORITE