Министри ЕУ и ЗБ у о правосуђу и полицији

- Министри ЕУ и Западног Балкана одржаће данас видео конференцију посвећену правосуђу и унутрашњим пословима, најављено је у Бриселу.

Свијет 22.10.2020 | 07:22
Министри ЕУ и ЗБ у о правосуђу и полицији

Конфренцију организује немачко председавање Саветом ЕУ, а поред министара учествоваће и комесари ЕУ за проширење, правосуђе и унутрашње послове, Оливер Вархеји, Дидије Рејнедерс и Илва Јохансон.

Из Европске комисије најављују да ће комесарка Јохансон и министри из региона разговарати о сарадњи на управљању миграцијама, укључујући и интензивирање регионалне размене информација, побољшање информационих система и јачање капацитета за прихват и азил у светлу новог европског Пакта о миграцијама и азилу.

Након излагања Европола о текућој сарадњи против тероризма у региону, министри ће разговарати о тренутним изазовима повезаним са тероризмом и насилним екстремизмом, укључујући напредак у спровођењу Заједничког акционог плана за борбу против тероризма за Западни Балкан.

Разговараће се и о унапређењу оперативне сарадње у борби против организованог криминала, као и о новом Акционом плану ЕУ о трговини оружјем и Акционом плану о дрогама.

Комесар Дидије Реиндерс придружиће се министрима како би разговарали о пандемији и њеним утицајима на правосудне системе и основна права, укључујући употребу комуникационих технологија на даљину у суђењима, постојеће гаранције за обезбеђивање поштовања права на правично суђење, заштиту жртава породичног насиља, поступци за очување владавине закона и пропорционалност мера предузетих за ублажавање кризе.

Комесар Реиндерс информисаће учеснике о примени два пројекта за мерење учинка правосудног система у региону и представиће најновија достигнућа у области владавине права у Унији, укључујући први извештај о владавини права који је а ЕУ 27 представила Европска комсија.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

д

22.10.2020 06:21

Немојте судије раде они што им странке нареде. Непогрешиви су .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЛА БАБА ЛАН

22.10.2020 07:29

ШТО СЕ НАС ТИЧЕ ТО ЈЕ ТРЛА БАБА ЛАН. КАКВЕ СУДИЈЕ, КАКВО СУДСТВО, КАКВА ВЛАДАВИНА ПРАВА. ОВДЕ ЈЕ СРЕДЊИ ВИЈЕК. ВЛАДА БАЈА.

Name

Зага

22.10.2020 07:47

Које црно правично суђење,владавина права,поштовање рокова и остало што је у нормалним и уређеним земљама устаљена пракса?Мало је грађана који нису задовољни радом правосудних органа у БиХ,напротив.

ОДГОВОРИТЕ