Сакан: Извјештај МУП-а РС је политички мотивисан

– Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан изјавио је данас да извјештај који је против њега поднијела Полицијска управа Бањалука због основа сумње да је оштетио републички буџет за 185.000 КМ, представља “притисак на њега као кандидата ПДП-а за начелника ове општине на предстојећим изборима”.

Република Српска 21.10.2020 | 17:44
Сакан: Извјештај МУП-а РС је политички мотивисан

Сакан, који је и члан Главног одбора ПДП-а, истакао је на конференцији за новинаре у Бањалуци да “то није истина и да се не плаши притисака”.

Појашњавајући то што га извјештај терети да је склапањем уговора са привредним друштвима на пословима одржавања локалних путева омогућио противправно заузимање и експлоатацију природних богатстава и добара од општег значаја, он је навео да се одребе закона о рударству Српске не односе на експлоатацију природних богатстава угрожених ерозијом.

Он је рекао да је ријеч о материјалу који потиче из ерозија, који онда “враћају на путеве одакле је однесен”, додавши да ни један метар кубни тог материјала, који је лошег квалитета и пун земље, није никоме плаћен, него само је плаћен његов утовар, превоз и уградња.

“Подручје општине Котор Варош је брдско–планинско и стрмо, богато водотоцима и сваке године, посебно у прољеће, топљењем снијега, бујична ерозија прави велику штету на локалним и некатегорисаним путевима којих има око 400 километара и које општина одржава из свог буџета. Посљедњих око 40 година природна позајмишта у овој општини се користе за одржавање тих путева“, навео је Сакан.

Сакан је подсјетио да су два капитална пројекта урађена у протекле четири године и да то грађани препознају.

Замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић је истакао да је очигледно да се овдје ради о једном монтираном процесу.

“Зашто то није урађено према другим општинама, зашто није поднешена пријава против општина у окружењу или против одговорних у Шумском газдинству Врбања? Само на путном правцу Котор Варош – Кнежево у дужини од 9 километара је требало 30.000 метара кубних каменог материјала из природних позајмишта и да ли ту треба да се плати концесија? Таквих путних праваца је велики број и нико не сноси одговорност“, поручио је Тривуновић и додао да је у Котор Варошу урађено много тога у протекле четири године и да ће тренд развоја општине бити настављен и у наредном периоду.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Грађанин

21.10.2020 16:10

То ја сва снага и кампање СНСДа у Котор Варошу!!! За четири године четири одборника СНСДа и два Социалиста се нису удостојили доћи на седницу скупштину а уредно су примали своје плате! Тај исти Жућо и појединци опет су на листи СНСДа и опет четири године не мисле долазити на седнице скупштине а мисли узимати плату! Срам да их буде својих бирача! Бивши начелник Далибор Вучановић познатији као Сампрас (сам поједе прасе) исто је ово радио осам година, само што је тад ово некоме одговарала а сад не одговара! Брука и срамота СНСДа Котор Варошу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греста је..

23.10.2020 07:23

Није се код сваке одлуке око издатака консултовао са бајом за благослов

Name

Јеје

21.10.2020 16:25

Хоће Додик свог начелника у Котор Варошу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОГОТИП

21.10.2020 17:40

ДИДИК СВЕ ВИСЕ СРЉА У ПРОПАСТ.СТА ЈЕ РАДИЛА ВКАДА ДО САДА .ОДАКЛЕ ОДЈЕДНОМ ДА СЕ ГАЊАЈУ ЉУДИ САД ОРЕД ИЗБОРЕ.ПА НИСУ МОГЛИ ВИСЕ ОД ВАС УЗЕТИ.

Name

У

21.10.2020 20:03

Све би он узео али кад бих могао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

21.10.2020 20:08

Секта и немозе добити изборе осим на превару, уцјену, куповином папака итд

ОДГОВОРИТЕ