Sakan: Izvještaj MUP-a RS je politički motivisan

– Načelnik opštine Кotor Varoš Zdenko Sakan izjavio je danas da izvještaj koji je protiv njega podnijela Policijska uprava Banjaluka zbog osnova sumnje da je oštetio republički budžet za 185.000 КM, predstavlja “pritisak na njega kao kandidata PDP-a za načelnika ove opštine na predstojećim izborima”.

Republika Srpska 21.10.2020 | 17:44
Sakan: Izvještaj MUP-a RS je politički motivisan

Sakan, koji je i član Glavnog odbora PDP-a, istakao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da “to nije istina i da se ne plaši pritisaka”.

Pojašnjavajući to što ga izvještaj tereti da je sklapanjem ugovora sa privrednim društvima na poslovima održavanja lokalnih puteva omogućio protivpravno zauzimanje i eksploataciju prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja, on je naveo da se odrebe zakona o rudarstvu Srpske ne odnose na eksploataciju prirodnih bogatstava ugroženih erozijom.

On je rekao da je riječ o materijalu koji potiče iz erozija, koji onda “vraćaju na puteve odakle je odnesen”, dodavši da ni jedan metar kubni tog materijala, koji je lošeg kvaliteta i pun zemlje, nije nikome plaćen, nego samo je plaćen njegov utovar, prevoz i ugradnja.

“Područje opštine Кotor Varoš je brdsko–planinsko i strmo, bogato vodotocima i svake godine, posebno u proljeće, topljenjem snijega, bujična erozija pravi veliku štetu na lokalnim i nekategorisanim putevima kojih ima oko 400 kilometara i koje opština održava iz svog budžeta. Posljednjih oko 40 godina prirodna pozajmišta u ovoj opštini se koriste za održavanje tih puteva“, naveo je Sakan.

Sakan je podsjetio da su dva kapitalna projekta urađena u protekle četiri godine i da to građani prepoznaju.

Zamjenik načelnika opštine Кotor Varoš Mladen Trivunović je istakao da je očigledno da se ovdje radi o jednom montiranom procesu.

“Zašto to nije urađeno prema drugim opštinama, zašto nije podnešena prijava protiv opština u okruženju ili protiv odgovornih u Šumskom gazdinstvu Vrbanja? Samo na putnom pravcu Кotor Varoš – Кneževo u dužini od 9 kilometara je trebalo 30.000 metara kubnih kamenog materijala iz prirodnih pozajmišta i da li tu treba da se plati koncesija? Takvih putnih pravaca je veliki broj i niko ne snosi odgovornost“, poručio je Trivunović i dodao da je u Кotor Varošu urađeno mnogo toga u protekle četiri godine i da će trend razvoja opštine biti nastavljen i u narednom periodu.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Građanin

21.10.2020 16:10

To ja sva snaga i kampanje SNSDa u Kotor Varošu!!! Za četiri godine četiri odbornika SNSDa i dva Socialista se nisu udostojili doći na sednicu skupštinu a uredno su primali svoje plate! Taj isti Žućo i pojedinci opet su na listi SNSDa i opet četiri godine ne misle dolaziti na sednice skupštine a misli uzimati platu! Sram da ih bude svojih birača! Bivši načelnik Dalibor Vučanović poznatiji kao Sampras (sam pojede prase) isto je ovo radio osam godina, samo što je tad ovo nekome odgovarala a sad ne odgovara! Bruka i sramota SNSDa Kotor Varošu!

ODGOVORITE
Name

Gresta je..

23.10.2020 07:23

Nije se kod svake odluke oko izdataka konsultovao sa bajom za blagoslov

Name

Jeje

21.10.2020 16:25

Hoće Dodik svog načelnika u Kotor Varošu

ODGOVORITE
Name

LOGOTIP

21.10.2020 17:40

DIDIK SVE VISE SRLJA U PROPAST.STA JE RADILA VKADA DO SADA .ODAKLE ODJEDNOM DA SE GANJAJU LJUDI SAD ORED IZBORE.PA NISU MOGLI VISE OD VAS UZETI.

Name

U

21.10.2020 20:03

Sve bi on uzeo ali kad bih mogao

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.10.2020 20:08

Sekta i nemoze dobiti izbore osim na prevaru, ucjenu, kupovinom papaka itd

ODGOVORITE