"Можеш да радиш шта хоћеш, али само док си дио владајуће коалиције"

Можеш да радиш шта хоћеш, али само док си дио владајуће коалиције, порука је ово која се може ишчитати из изјава које су послане у јавност након изласка ДНС из владајуће коалиције.

Босна и Херцеговина 21.10.2020 | 07:53
"Можеш да радиш шта хоћеш, али само док си дио владајуће коалиције"

Двије деценије дуг брак СНСД ДНС „пукао“ је у моменту када то нико није очекивао. Као и након сваког развода, оба супружника сада у јавност износе сав „прљави веш“ који су годинама гурали под тепих зарад очувања каквог-таквог брака.

Лидер ДНС Ненад Нешић је поручио да је та странка помогла СНСД да побиједи на општим изборима, а да су заузврат добили директно мијешање у унутарстраначке ствари, цијепање странке и удар на развој Приједора.

Лидер СНСД Милорад Додик му није остао дужан, па се присјетио наводног шутирања новца од прије годину дана, а потом запријетио и покретањем истраге против Нешића, оптужујући га за разне злоупотребе и вишемилионске афере.

Поред тога што је јавно запријетио да ће се с Нешићем позабавити безбједносне агенције, Додик је најавио и разрачунавање с „његовом групом која прави проблеме“.

Отказана послушност

Прљавог веша ће несумњиво у наредном периоду бити још од стране оба “супружника”, али оно што мучи сваког обичног грађанина јесте питање како је могуће да је Нешић од до јуче подобног партнера за владајућу коалицију одједном постао криминалац?!

Афера „шутирање новца“, која је поменута прекјуче, десила се прије више од годину дана, али тада нико из владајуће коалиције тако нешто није осудио нити јавно поменуо. Исто тако, милионске злоупотребе, монопол и корупција, које сада помиње владајућа коалиција, нису се могли десити преко ноћи, ако су се уопште десили. Зашто нико раније тако нешто није поменуо и зашто нису смијенили Нешића и покренули истрагу против њега, већ се то помиње сада, када су ДНС и њен лидер отказали послушност.

Ако је предсједник ДНС злоупотребљавао свој положај и „рекетирао“ фирме приликом додјеле путарских послова, зашто је онда лидер СНСД само дан након оставке Нешића на мјесто в.д. директора „Путеви Републике Српске“ рекао да су му врата отворена да се поново врати, „након што оздрави“.

Прљави веш

Исто тако, зашто се ДНС сада сјетио цијепања странке и мијешање у унутарстраначке ствари, а не прије двије године када је дошло до одвајања дијела странке? Ако нису били задовољни тада, зашто нису одмах реаговали и отишли у опозицију одмах чим се дио странке одвојио већ то чине сада?

Политички аналитичар Небојша Тојагић истиче да сваки пут када дође до развода бивши сушружници говоре све најгоре један о другоме.

“Чињеница је да је онај ко излази из брака најлошији на свијету. Тако је и Нешић у овом моменту „ружно паче“ и лијепе му се етикете да је урадио и оно што јесте и оно што није. Сада се подстиче прича о наводном прошлогодишњем шутирању новца и како је тада требао бити смијењен. Па зашто није смијењен тада и зашто се упркос томе остало у коалицији с њим? Сада је за све лоше у „Путевим Републике Српске“ крив Нешић, а до јуче су с њим отварали све могуће кружне токове у цијелој Српској”, истиче Тојагић.

Додаје да ће „вађење Нешићевог прљавог веша вјероватно проузроковати да и ДНС почне вадити прљави веш СНСД“.

Политички маркетинг

Како ће све на крају завршити, Тојагић истиче да у овом моменту нико не може знати. Сматра да је ово веома добар политички маркетинг и за Нешића и за СНСД.

“Десила се једна занимљива предизборна прича, која је засјенила и сам изборни процес. Сада сви покушавају у овоме добити неке политичке поене. Једни  на тобожњој борби против криминала и корупције, а други на досљедности своје политичке странке“, закључује Тојагић. Тојагић истиче да би ДНС, ако се осјети угроженим, могао да узврати ударац владајућој коалицији, јер су у легитимној позицији да траже смјену Савјета министара БиХ. Тојагић сматра да је излазак ДНС из коалиције добро смишљен потез, а не никако исхитрен, како се то тумачи у јавности.

“Вјерујем да је Нешић био у дилеми да ли да допустити даље комадање ДНС, односно да ли да та странка нестане или опстане. У тој дилеми мислим да је изабрао ово друго”, истиче Тојагић.

Мангупи

На питање зашто то није учињено прије двије године, када је дошло до цијепања странке, Тојагић истиче да је Нешић вјероватно прво желио да стабилизује странку и званично постане њен предсједник, што се и десило прије десетак дана.

“Сјећамо се да је Додик и прије двије године, као и прексиноћ, помињао мангупе унутар ДНС. И тада се то мање-више односило и на Нешића. Вјерујем да је Нешић и прије двије године имао идентичан курс, као и данас, али га други нису видјели. Чињеница је да је он одустао од једног комодитета који се зове власт и да га штити посланички имунитет на нивоу БиХ. Претпостављам да је сваки његов потез одмјерен и да добро зна ушта се упушта”, истиче Тојагић.

Политички аналитичар Велизар Антић истиче да све оно што је тињало између СНСД и ДНС сада излази на површину.

“Једни о другима не штеде ријечи осуде и критике. То, прије свега, потврђује правило да је у политици једина вриједност којом се руководе политичари само интерес и ништа друго. Док је и једнима и другима одговарало да заједно буду у власти и имају контролу над друштвеним ресурсима, имали су само ријечи хвале једни за друге. Када је коалиција доживјела свој крај, слушамо другу причи и изношења у јавност свих оних ствари које једни о другима јако добро знају, а до сада нису смјели да изговоре”, истиче Антић.

“Прогледали преко ноћи”

Додаје да је, на примјер, неко други изговорио све ово што данас говоре једни о другима, дојучерашњи коалициони партнери, обје странке би га осудиле за рушење Републике Српске.

“Међутим, када данас то исто говоре једни о другима, они се представљају управо као заштитници Републике Српске. Можемо им и једнима и другима само поставити питање зашто су до сада ћутали када су све ово знали и раније или су напросто прогледали преко ноћи”, рекао је Антић.

Социолог и редовни професор Универзитета у Источном Сарајеву Драго Вуковић истиче да је политика данас превише запуштена тако да сваки нови конфликт избацује на површину елементе те запуштености.

“У политици одавно влада  принцип “ладица” као модел прикривања онога што не ваља све до неког момента разобличавања. Овдје је кључно питање моралности политике и политичара. Ради се о тој погрешној зависности једних од других у погледу прикривања лоших елемената политичког дјеловања и понашања. Битније од тога је криминализација политике и њена уплетеност у све сфере друштвеног живота. Да није тако, онда те “ладице” и не би требале да постоје”, каже Вуковић.

Негативна селекција кадрова

Наводи да су уцјене веома ефикасно средство долажења до одређених циљева. Када  постоји склад у односима, а то значи у односима подјеле моћи утицаја и новца, онда ту, како истиче Вуковић, нема проблема. Према његовим ријечима, тај склад подразумијева и гледање кроз прсте онима који се недолично понашају или који су склони криминалу и корупцији.

“Скоро нико или мало ко поставља питање који су узроци таквог стања. Прије тога ваљало би поставити питање криминализације људи у политици. Да ли они такви постају с доласком у политику или су баш као такви пронађени за политику? Да ли је управо то кључ негативне селекције кадрова”, упитао је Вуковић.

Оно што је можда најважније, које посљедице производи таква политика?

“Политичко бунцање”

Вуковић пита да ли ће неко од овога профитирати или ће имати негативне посљедице код својих гласача и грађана у цјелини.

“Да ли ће се на изборима неко запитати или преиспитати своју подршку одређеним политичким опцијама. Мислим да неће и да смо још далеко од некаквих могућих разрачунавања у политици и неких суштинских промјена. Све ми ово личи на подизање прашине која траје кратко, док је вјетар не однесе, а онда све се враћа у стандарде данашње политике”, истиче Вуковић.

Сматра да разилажење два најстарија политичка партнера у Српској није резултат супростављених политичких програма, што би у вишепартијском систему било логично, него уски страначки и лични интереси.

“Е, сада, када се један ослабљен партнер сукоби с много јачим онда имате и ове појавне облике компромитације. Треба још рећи да би овај сукоб могао да произведе неку озбиљнију опозициону причу у смислу њеног јачања. Данас скоро да и немамо опозицију у правом смислу те ријечи. Прије бих рекао да се ради о неком политичком бунцању као изразу незадовољства. За демократију би било добро да постоји јака опозиција. Нисам сигуран да ће у неко скоро време то и десити”, закључује Вуковић.

(Српскаинфо)

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Мирко

21.10.2020 06:13

Биће занимљиво на локалу, народе у памет се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

21.10.2020 07:15

ИСТО КАО У ДОБОЈУ, САДА НИКО НИКО НИЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ВУСЕСТРУКО ВЕЋУ ШТЕТУ У ПОПЛАВАМА, ЗА ОПЉАЧКАНА И УНИШТЕНА ПРЕДУЗЕЋА, ЗА ЗАЈЕДНИЦУ ТУРСКИХ ГРАДОВА И ЈОС МНОГО ТОГА.

Name

Митар 2

21.10.2020 07:35

Браво .Несо краљу недај се има јос нас који ти дајемо подрску..не поклекни.

Name

ПИТАЊЕ ?

21.10.2020 07:35

ДА ЛИ ОВО МОЗЕ ДА УТИЦЕ И НА ПОЗИЦИЈУ ТЕГЕТЛИЈЕ ?

Name

д

21.10.2020 08:22

Ако си са Милом онда је све уреду, ако си против њега раде и судови. То је демократија Србска.

Name

путник

21.10.2020 08:31

И опет по ко зна који пут политичари износе информације у јавност о криминалу, корупцији, злоупотреби јавних ресурса и ништа. Шта више на овај начин јавно признају да све то раде. Па људи моји, дај те више легализујте корупцију, уградите у устав партократију, формално признајте све незаконите радње везане за политику и функције у институцијама. Или распустите судове, укинути јавног тужиоца и све остале будалаштине.

Name

Клиx

21.10.2020 06:16

Таман крене текст нормално и онда социолог Драго Вуковић! Балкански шпијун и сумњиво лице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако

21.10.2020 08:24

Не слазем се да у ентитwту РС, нема јака опозиција, боље реци "ИЗБОРИ СУ ПОКРАДЕНИ"!

Name

Радован

21.10.2020 06:16

Да није жалосно било би смијешно сви смијењени директори су пословали у огромним губитцима.ДНС плаћа нашим парама посматрача 150 км +обавезно 5 гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гарги

21.10.2020 08:07

Дај не прди цијена је 30 КМ ,једна смјена

Name

Латица

21.10.2020 06:23

Само удри против Додика. Само да знате немате ви кога бранити сви су они лопови, само их интересује новац. Само се може направити подјела на велике и мале. Ово више нема смисла. ФУЈ. ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није све бас такво

21.10.2020 10:20

Ако си у коалицији са цеститим а јацим такво се и понасас, а ако си са лосим а јацим идеје и визије су ти везане....

Name

На западу ништа ново.

21.10.2020 06:27

Па Нешић и даље у 90 посто општина и градова подржава кадар СНСД,и шта се у ствари десило,тресла се гора родио се миш.Све је ово добро смишљено да добију један дио бирача.Опет ће они заједно да нам кроје капу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Добоју ништа ново

21.10.2020 07:17

Наравно...зато 15.11.2020. треба остати кући и одгледати 2-3 добра филма!

Name

Ој ха

21.10.2020 07:41

Ниста боље не мозес за владајуце ни уцинити.

Name

Ре у Добоју...

21.10.2020 07:46

Због таквих као ти у Добоју и јесте тако, како јесте. тиЋу Боту.

Name

Логика

21.10.2020 08:25

Филм можеш гледати увече а у току дана ставип лијепо маску и на бирачко мјесто а тамо заокружиш насмијаног младог, храброг кандидата који не нуди куле и градове него само нормалан живот какав заслужује сваки становник ове напаћене РС. Треба му дати шансу јер овај је показао све ове године какав је монструм. Гори од овога не може бити, не губиш ништа само можеш добити, у томе је можда поента.

Name

р.Латица

21.10.2020 08:27

Ако је СНСД знао за све ове малверзације о ДНС-у које сад износи у јавност посље свадје онда се поставља питање засто је Додик то дозвољавао ДНСу кад се његова странка за све питала и кад је главна у расподели тих ресурса.Знаци сами су сад одкрили свој криминал и лоповлук и они СНСД су одговорни за ово сто сад износе јер су се они питали о свему није несиц.Зато СНСД треба бити казњен и на изборима и пред правним органима ако их уопсте постоји.

Name

@У Добоју ништа ново

21.10.2020 08:40

Мора да си из СНСДа добио такве препоруке. Па нису само СНСД и ДНС на листама? Страначки ботови (можда и ниси, већ само разочаран и разумијем те) али они посебно причом циљају људе за које знају да за њих сигурно неће гласати ширењем пропаганде "сви су исти", нема се за кога. Њихово чланство ће изаћи, не брини, они неће гледати 2-3 добра филма.

Name

штеточине РС.

21.10.2020 06:29

Сада ће се клупко до краја одмотати ко је владао са народом и борцима пропалим 15 година у њиховом несретном животу РС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

21.10.2020 06:31

Тако је то у свакој приватној фирми (дрзави) .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Актедитовани посматрач

21.10.2020 06:31

Каква је разлика између Додика и Нешића као лидера политичких партија.Двадесет година чине власт у РС,оба су бахати и склони криминалу.Старији је по природи ствари више згрнуо или опљачкао.Сад се овај млађи ппредставља као правовјеран а оба би требало кривично да одговарају због бројних кривичних дјела.Због хвалоспјева које су на рачун Нешићево “храбро “ изговореног НЕ Додику ог стране тзв опозиције(Бореновић,Шаровић,Говедарица...)невјерујем да ће се у скорије вријеме водити борба против криминала и корупције

ОДГОВОРИТЕ
Name

бат

21.10.2020 06:36

А шта чека остатак ДНС-а на локалима? Јасно им је да СНСД свакодневно малтретира и пакује афере ДНС-у, па према томе не видим могућност да у било којој локалној заједници ДНС подржи СНСД! Требају да се ограде од њих у потпуности и да пређу у опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа

21.10.2020 06:40

А да се те безбједоносне агенције завабе Додиком,било би посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

21.10.2020 06:40

Не бих се сложио са овим Вашим аналитичарима да је све дозвољено ако си у владајућој коалицији. Ја бих прије рекао да ти је све дозвољено ако то радиш са једним и за једног ЧОВЈЕКА а сви знамо ко је ОН.Да се не вријеђају поштени људи у власти којих има пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

21.10.2020 08:32

Стварно али баш стварно ми није јасно како то да има огроман број поштених у власти а да су вам први људи лопови? Ако слиједите вођу лопова (којег се , приде , сумњичи и за тежа кривична дјела) како можете бити поштени? Блиска ми је бинарна математика и слагање логичких кола али ову Вашу "поставку" поштења не могу никако "сложити"???

Name

Директ

21.10.2020 13:28

Онај ко је на самом врху власти је најодговорнији за овакво стање (срање).

Name

ЛОГОТИП

21.10.2020 06:41

ДРАГО НАВИЈА ЗА ВЛАДАЈУЦЕ ЗАТО СТО ИМА ПУНО ОРАХА У ДЗЕПУ.ОН ЈОС НЕ ВИДИ ДА ПРОМЈЕНЕ СТИЗУ,ЊЕГОВО КОМЕНТАРИСАЊЕ ПОЛИТУЦКЕ СИТУАЦИЈЕ ЈЕ ПРОВЛАЦЕЊЕ КРОЗ ТРЊЕ А ДА СЕ НЕ ОГРЕБЕ.НЕ ОДГОВАРС МУ ДА СЕ УСПОСТАВИ ПРАВНА ДРЗАВА,ТРЕБАО БИ И ОН ОДГОВАРАТИ КАКО СУ СЕ КОРИСТИЛА СРЕДСТВА ИЗ БИРАЦКОГ БУДЗЕТА.МАНИТЕ СЕ ТАКВУХ АНАЛИТИЦАРА.ККМУНИСТИЦКИ ДЕМАГОГ.ПДП И СДС САМО НАПРИЈЕД,НЕ ОСВРЦИТЕ СЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

21.10.2020 06:47

Несицу дери багру,па позвати на одговорност за све , доста виде стараца ДОДИКА,МИЦИЦА ПЕТРОВИЦА,НОВИЦА,РАДМАНОВИЦА,СПИРИЦА ИТД све метузалем до метузалема који ниста није уцинио за РС само за себе и своје породице све су покрали нека проведу и бајбокани старе дане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

21.10.2020 06:50

Да Р.Српска има полицију,тузиластво ,а не партијску полицију и тузиластво, био би саслусан Додик да изнесе сазнања о корупцији,уцјенама и слоупотребама Несица,а затим и сам Несиц,али партијска полиција не ради свој посао а тузиластво не треба ни коментарисати !Јадан смо народ ,јадан,биједан,покварен и узивамо у биједи и сиромаству ! То је Додо давно сконтао и тако се понаса, сто горе то њему боље !

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.10.2020 06:52

Бављење криминалом дозвољено је само СНСД-у и коалиционим партнерима за остале има суд.То је потврдио Додик у својим изјавама о Несицу.Било би му боље да сути јер није теко далеко кад це он бити на тапету о криминалним радњама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

21.10.2020 06:52

ДНС ће само да служи за једну ствар: да помоћу њих, ДНС-фотељаша, скинемо остале фотељаше, са СНСД на челу, са власти. Посље тога и једни и други нестају као мрачни траг наше историје у небитност или у затвор. Ко бира и једне и друге или је подмићен или их бира због неког достојног поједница у странци папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

21.10.2020 06:53

Док је био с тобом магао је бити и криминалац.Не ниује Несиц је направио разлаз цим је досао на цело странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

21.10.2020 06:54

Све је то олос примитивна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брак

21.10.2020 06:58

брак из интереса пукне кад тад ко са дјавлима тикве сије свему пуцају о главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени

21.10.2020 07:00

ој ста о нама говоре док њих нисам цуо нисам знао каквисмо сваста о нама говоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саучесници

21.10.2020 07:08

Према постојећем закону прикривање криминалних радњи је саучесништво у тим криминалним радњама. Значи да "ладичарење", ради каснијих уцјена, није ништа друго до саучесништво у извршеној криминалној радњи. Значи да требају обје стране да кривично одговарају. Али пошто су судови у њиховим рукама то се може десити само када слете са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

21.10.2020 07:12

Нешић је урадио прави потез у то сам сигуран ,и свака му част!!! Можеш ти Вуковићу паметовати колико хоћеш, али неможеш рећи да СДС и ПДП “ нису” опозиција!!! СДС је створила РС и та странка се очистила од шљама и издајника, ПДП је добио младе људе Драшка и Јелену снага и енергија која још није била на политичком небу РС!!! Са Нешићем ће још опозиција бити јача и ефикаснија, а са тим бурле губи и сад ове изборе и парламентарне за двије године!!! Нешићу сретно и прави потез си направио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ВРС

21.10.2020 08:35

Није се СДС очустила од шљама него је шљам напустио СДС и пришао Додику.Нажалост у органима СДС је и даље шљам као што су чавић,стевандић,обрен петровић,огњен тадић,мићо мичић,боро паравац,милан нинковић,костадин васић......

Name

Мирослав

21.10.2020 07:27

Сваки даном и у својим изјавама људи који су на важним функцијама признају да је РС пуна криминала, а то је жалосно, али има опет избора ,ко је паметан а поготово млад и зна стране језике не треба се ни секунде овде задржавати а ако наставе и даље овако а хоће ,ми ће мо бити економски уништени и онда отићи са ови простора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момир

21.10.2020 07:33

Чуј шутирао новац? Па зар они који га сад позивају на саслушање нису рекли да није он већ његов брат шутирао?! Приупитаи ли он Додика гдје нестаде документација између два Тужилаштва и кога је компромитовала?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

21.10.2020 07:37

Потез је за похвалу развод проблем лежи у владајућим странкама баш управо запошљавање у државним установама које послују у огромним губитцима.Сви смијењени да је државе били би у затвору дуги низ година.Сад моментално то исто раде Стевандић запошљава уз гласове у Српске поште које су исто тако у огромним губитцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

21.10.2020 07:40

Које је ..... овај Драго Вуковић, из сваког његовог коментара видљива је његова наклоњеност СНСД. У цијелом тексту нигдје негативно не спомиње странку која је Републику Српску довела до просијачког штапа. Међутим, на крају не пропушта прилику да се унереди по опозици, јер боже мој они су криви за апокалиптично стање у Српско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

21.10.2020 08:15

Колико лоше звучи када Додик некоме каже да је криминалац!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било

21.10.2020 08:17

Тако и прије 30 и прије 60 год и прије 100 год и увијек....

ОДГОВОРИТЕ
Name

До нас је

21.10.2020 08:31

Када је ЦИК колико- толико обуставио пљацку воље гласаца, КРИМИНААЛЦИ ЦЕ НАС ИЗБРИСАТИ КАО ГУМИЦОМ СА ОВИХ ПРОСТОРА. МНОГЕ МАФИЈСКЕ ТВОРЕВИНЕ СУ ВАМ ПРИМЈЕР....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

21.10.2020 08:35

Да постанемо правна држава и уведемо закон о поријеклу имовине, у кратком року би тренутна тзв. Елита била мања од маковог зрна, без имовине и иза решетака. Тек тада и само тада ће БиХ кренути напријед. Први корак ка томе су предстојећи избори на којима треба срушити режим на челу са додиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ПД за људе

21.10.2020 08:41

Нешић није могао раније изаћи док га на скупштини нису изабрали за предсједника странке пошто је био вд након што се Марко Павић "повукао". Ко имало хоће да види он зна да је све ово Маркан као најбољи режисер изрежирао од почетка до краја, са рукавицама на рукама.Убједљиво најачи политичар у Р.С. Освета се послужује хладна,изволите тек је почело ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

21.10.2020 10:16

Цињеница и те како....

Name

Несиц

21.10.2020 08:42

Не да има карту висе, него и побједу.... Такво се слозиле,само не треба обрацати пазњу на интерwс појединаца којекаквих вд. у свему пропалом,него висе циљеве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

21.10.2020 10:26

МАЛЕШЕВИЋУ, ДАНЕ, ШТА БИ У ГРАДИШЦИ ? РЈЕЧ ЈЕ РЈЕЧ. КОД ТЕБЕ, ТО НИКАДА НИЈЕ БИЛО, САМО ТЕ ОВИ ИЗ ДНС , НИСУ УПОЗНАЛИ , АЛИ ЕВО САД ЋЕ. КАКВА РЈЕЧ, ЗА МАЛО ВЛАСТИ , СВЕ БИ ИЗДАО И ЗДАО СИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешићу

21.10.2020 12:33

Ти си дашак свјежег вјетра, ти си наш Дритан Абазовић, ти си наш нови Бог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

21.10.2020 13:48

Наравно,док си дио владајуце коалиције мозес радити ста хоцес.Мозес пљацкати,красти,уцјењивати,пребијати и терорисати људе,правити разна кривицна дјела итд.Неки могу и убијати а да не буду процесуирани,сто је оцигледно из слуцаја Давида Драгицевица.Ако радис за резим оцигледно је да ти нико ниста не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан баш ме брига

21.10.2020 15:00

Хитно, свим добронамјерним људима (тачније свим поштеним гласачима), у многим општинама се након разлаза ДНС од владајућих, увелико врше притисци на раднике у државном и приватном власништву да морају гласати за кандидате начелника СНСД - а, пријете и злоупотребљавају личне податке,кад сте сигурни у побједу, што присиљавате раднике да гласају за те ваше. Е БАШ ЗАТО ШТО ПРИСИЉАВАТЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ВАШЕ, Е БАШ ЗАТО НЕМОЈТЕ, И ЗВОГ ОВИХ ОБАВЕЗНИХ МАСКИ НА ОТВОРЕНОМ, И ЗБОГ ВАШЕ ДЈЕЦЕ НЕ ПРИСТАЈТЕ НА УЦЈЕНЕ, СВЕ СНИМАЈТЕ, БИЋЕ ПОСЛА ЗА СУДОВЕ ПОСЛЕ ИЗВОРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

21.10.2020 21:52

Ста се тракториста пита,које је он м..до у Републици,предсједник неке странке. Мало је нервозан,плацу Туњице за њим.

ОДГОВОРИТЕ