Створити боље услове за живот, вратити породилиште у Дервенту

Иницијативе за повратак породилишта у Дервенту и прикључење општине на аутопут ће бити приоритет општинске управе предвођене СДС, казао је данас Владо Ковачевић, кандидат СДС за начелника Дервенте.

Република Српска 19.10.2020 | 21:31
Створити боље услове за живот, вратити породилиште у Дервенту

Он је рекао да се морају створити бољи услови и перспектива за младе људе у Дервенти, наводећи да ову општину сада напуштају читаве породице. 

„Жао ми је када као просвјетни радник видим да нам ученици генерације одлазе из Дервенте, јер овде нису могли остварити егзистенцију и запослење. То се мора зауставити стварањем бољих услова живота за све становнике “, казао је Ковачевић.

Он је истакао да се и стање у области пољопривреде у општини мора поправљати, истичући да Дервента има све потенцијале за јаку пољопривредну производњу.

„Двије трећине земљишта је пољопривредно, а она је на кољенима што  је недопустиво“, каже Ковачевић.

Он је поручио да Дервента не треба владаре, него људе који ће радити за народ и стварати услове за бољи живот свих становника.

Предсједник СДС Мирко Шаровић је казао да СДС-ов кандидат за начелника Владо Ковачевића представља нову генерацију младих енергичних људи који могу донијети напредак нашем друштву.

„Ковачевић је млад човјек пун енергије и он има визију како управљати Дервентом и како ријешити њене кључне проблеме“, нагласио је Шаровић.

Он је поручио да је циљ СДС да Република Српска буде мјесто једнаких шанси, а  не подијељено друштво којем тежи актуелна власт.

„Ми не желимо друштво у коме постоје грађани првог и другог реда, него друштво које ће бити по мјери свих нас“, истакао је Шаровић. 

Он је поручио да ће главни задатак будућег начелника Дервенте бити стварање услова да млади људи остану да живе и раде у њој.

„То се у Дервенти и РС  може десити само ако промијенимо приоритете. Развој и напредак треба бити кључни приоритет коме треба да стремимо. Република Српска се најбоље брани развојем и економијом, а не сијањем страхова и прављењем тензија“, казао је Шаровић, додајући да то није рецепт који треба РС и нашем народу.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мед.радник

19.10.2020 19:58

Веома лијепа идеја о враћању породилишта, само прије тога доведите доброг гинеколога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

19.10.2020 20:28

Тако је Саровицу. Само конкретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девента

19.10.2020 20:31

Подрска за младог и песперктивног Владу насег новог градонацелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

20.10.2020 01:50

Далеко сам од симпатија према Снсд, али увијек треба да гледамо на ствари објективно. Далеко да је било гдје код нас идеално и да ћемо бити задовољни, што утиче од низа фактора, али у овом случају у Дервенти је остварен значајан напредак за вријеме мандата Снсд. Једна су од најразвијенијих општина, запослење на високом нивоу, проблем висине плата не зависи од локалне власти већ од државне. Дервента се економски развила, из статуса општине дошла у статус града. Са друге стране прије 16 година када су обојица дошли на власт, Модрича је била иста. Сада је млдриал из изузетно развијене дошла у средње развијену општину, одлив становништва, незапосленост итд, као и у Броду, а Дервента све контра. Значи није до странке, до људи је. Можда Симић није најбољи избор, али у оваквој РС се показао као изузетно добар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

20.10.2020 08:51

Модрича 20.10.2020 03:50 Дервента је на попису имала 28000 становника а данас има 18000 здравствених картона! Од 2013 до данас смо изгубили 10000 људи! Је ли то тај успјех о коме причаш? Пријатељу окрени се око себе,наш народ нестаје под чизмом СНСД-а.У Дервенти људи раде код Додикових тајкуна за 500 или 600 КМ је ли то тај успјех о коме пишеш? Шта ти вриједи што је Дервента добила статус града када од тога нема ништа?! Само ће нам порези бити већи и дервентски СНСД ће додатно запослити којекакве менаџере....

Name

Тако је @Поп јовице

20.10.2020 10:36

100% си у праву. Сва предузећа, која данас постоје, углавном су постојала и прије ове власти, а постојала су и нека велика којих данас нема. Све стамбене зграде су саниране прије доласка ове власти. Геријатрију смо добили тек ове године, а имали смо и зграду, намјестај..., па нам је требало 10 и више година да то имамо, а приватник то среди за 6 мјесеци. Дервента нема топлану, нема радиа, нема ТВ (нема информација), није реновирана главна улица у граду, поред православне цркве још увијек стоји разрушена управна зграда и зграда робне куће бивше "Босне"...и још много тога би се казати могло... На крају, и да све иде како ваља, све па и власт треба мијењати и освјежавати...нека млађи власт кроје према својим потребама. Давно су прошла времена вјечних владара. И то је добро.

Name

Контраш

20.10.2020 05:45

Е, јесу фини ови из СДС-а...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

20.10.2020 06:18

Стварно је овај Саровиц смотан цовјек и уопсте није за лидера сав је некакав млохав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЛО КО

20.10.2020 13:20

Нећеш га куват....

Name

д

20.10.2020 10:17

Молим вас и да порођаји буду смањени на нај нижи ниво и да се имају право порађати и у приватним болбицама са нај нижом тарифом плаћања ка да сам чуо да је порођај пет хиљада када шлог нисам добио

ОДГОВОРИТЕ