Утиче ли Радојичић на кампању и изборни резултат?

Изборни штаб СНСД-а одлучио је да до 27.октобра обустави јавне промотивне активности и скупове странке у Бањалуци због погоршане епидемиолошке ситуације. Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић позвао је и остале политичке субјекте да учине исто.

Република Српска 19.10.2020 | 20:12
Утиче ли Радојичић на кампању и изборни резултат?

Поставља се питање да ли актуелни градоначелник индиректно жели да утиче на кампању и изборне резултате?

Због бриге о здрављу становништва било би добро да се ограниче или обуставе јавни предизборни скупови, да се смање контакти и пренос вируса, саопшили су из градског Изборног штаба СНСД-а. Градоначелник Бањалуке каже да је то добар потез јер постоје и други начини вођења изборне кампање.

 “Први приоритет јесте борба са погоршаном епидемиолошком ситуацијом и да без обзира на то што је кампања у току, јавних скупова СНСД-а у Бањалуци неће бити. Штабови и кандидати могу да раде у свом оперативном и мањим групама али нема јавних скупова у Бањалуци”, каже Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Брига за здравље грађана СНСД-а очигледно није била битна у петак 16.октобра када је ова странка, поводом почетка званичне кампање, на Тргу крајине одржала предизборни скуп са далеко више од дозвољених 50 људи на једном мјесту, не поштујући тиме мјере Републичког штаба.

Из ПДП-а су поручили да ће поштовати само мјере надлежних институција,а не било које политичке организације. Истичу да се препоруке прво требају саопштити свим грађанима, а не само члановима политичких партија.

 “Ово је поражавајуће и није преседан већ класична политика која и у важним здравственим принципима треба опет дијели грађане. Позивамо званичне институције да кажу препоруке а ми као политичка озбиљна организација ћемо да поштујемо препоруке и прилагодимо наше дјеловање свим препорукама.Потпуно сам увјерен да бирају стратегију да кроз одређене ствари које саопштавају смање излазност а дисциплинују своје бирачко тијело”, сматра Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у НС РС.
 
Због чињенице да ћемо вјероватно послије избора имати нови талас вируса корона и рапидан раст броја заражених, одлуком о суспензији изборне кампање, владајући стварају себи алиби за потенцијално лоше стање које нас очекује, сматра бивши министар здравља Слободан Станић.

 “Ишчекује се епидемиолошки хаос а с тим да су бројне мјере које су предлагане и препручиване нису проведене у претходном периоду које се тичу и дискординације појединих органа служби, министарства, инспекцијских органа.Сад се ради политички са грађанима, а да се није с њима радило у смислу провођена епидемиолошких мјера већ се покушало неким казненим и рестриктивним одредбама присилити се на исто”, сматра Слободан Станић, бивши министар здравља РС.

Иако смо годинама уназад навикнути да су током кампање на предизборним скуповима пуни шатори и музика уживо, придржавање епидемиолошких мјера и брига да не дође до неповољне епидемиолошке ситуације, требало би да буду мото у овој кампањи. У супротном, свакодневни раст броја заражених могао би да нам буде далеко већа брига него што је изборни резултат за политичаре.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Тиито

19.10.2020 18:35

Он је ко Андол .нити користи нит прави штету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправка

19.10.2020 20:10

Не користи а прави стету.

Name

Лана

19.10.2020 19:59

Станивуковићу и нетреба кампања он је већ одавно заслужио мјесто градоначелника. Народ је препознао његову искреност да мења стање у Бања луци,млад, активан,способан и амбициозан. Млади су нам потребни на свим нивоима у БИХ. Зато подржимо СТАНИВУКОВИЋА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Лана

19.10.2020 21:33

Тако је Лана ,Станивуковиц нас нову градонацелник

Name

Ре

19.10.2020 21:53

Дечко има пара што ове фукаре на власти нису имале па покрали од народа а народ нема шта јести удри Драшко и исфорсирај закон о поријеклу имовине . Нек багра врати што је покрала и на робију до петог кољена.

Name

ре

20.10.2020 06:38

БРАВО!

Name

Узас! Нема прасића и јагњића

20.10.2020 08:33

Па ви сте драги моји онда начисто пукли...зар СНСД није једнако скуп са крметином и клипачом...јууу, па одише вам гласачи! Сами себи тако ускочити у стомак, страшно глупо....ал оће то ....дошло вријеме за промјене, ово све на то указује!!!

Name

ЦГ

20.10.2020 08:42

ИДИ У ЦГ ТАМО ТРЕБА ТАКВИХ НИ ВОДА НИ ВИНО. СВЕ ШТО ТИ СЕ СКУПИЛО ПОДЈЕЛИ СА СВОЈИМ МИЛОМ.

Name

Ба

20.10.2020 06:39

ЈА НЕЗНАМ ОВА НЕВЕНЕ ИЗА ЊЕГА КАО МАРИОНЕТА СТА ОНА ОРГАНИЗУЈЕ ХИТНА НИКАД ГОРЕ НИЈЕ ОРГАНИЗОВАНА СТАВИТЕ СПОСОБНЕ ЉУДЕ ИЗ СТРУКЕ ИМАТЕ ИХ У ХИТНОЈ КОЈИ РАДЕ ЦЈЕЛИ ЗИВОТ И ЗНАЈУ КАКО ХИТНА ДИСЕ А НЕ ОВУ СТО ВИРИ ИЗА РАДОЈИЦИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БА

20.10.2020 12:14

Глуми јад, чемер и биједу.

Name

Зага

20.10.2020 10:42

Може Радојичић чинити могуће и немогуће,али,на избор народа утицати неће.Народ је прогледао и схватио да му је млади,енергични Драшко,најбоља опција икад.Што прије СНСД то прихвати,то боље за њих.Не укопавајте се још дубље у блато(ако уопште може дубље)јер,све више губите компас.Бај,баааааај,МАФИЈО!!!

ОДГОВОРИТЕ