Utiče li Radojičić na kampanju i izborni rezultat?

Izborni štab SNSD-a odlučio je da do 27.oktobra obustavi javne promotivne aktivnosti i skupove stranke u Banjaluci zbog pogoršane epidemiološke situacije. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pozvao je i ostale političke subjekte da učine isto.

Republika Srpska 19.10.2020 | 20:12
Utiče li Radojičić na kampanju i izborni rezultat?

Postavlja se pitanje da li aktuelni gradonačelnik indirektno želi da utiče na kampanju i izborne rezultate?

Zbog brige o zdravlju stanovništva bilo bi dobro da se ograniče ili obustave javni predizborni skupovi, da se smanje kontakti i prenos virusa, saopšili su iz gradskog Izbornog štaba SNSD-a. Gradonačelnik Banjaluke kaže da je to dobar potez jer postoje i drugi načini vođenja izborne kampanje.

 “Prvi prioritet jeste borba sa pogoršanom epidemiološkom situacijom i da bez obzira na to što je kampanja u toku, javnih skupova SNSD-a u Banjaluci neće biti. Štabovi i kandidati mogu da rade u svom operativnom i manjim grupama ali nema javnih skupova u Banjaluci”, kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Briga za zdravlje građana SNSD-a očigledno nije bila bitna u petak 16.oktobra kada je ova stranka, povodom početka zvanične kampanje, na Trgu krajine održala predizborni skup sa daleko više od dozvoljenih 50 ljudi na jednom mjestu, ne poštujući time mjere Republičkog štaba.

Iz PDP-a su poručili da će poštovati samo mjere nadležnih institucija,a ne bilo koje političke organizacije. Ističu da se preporuke prvo trebaju saopštiti svim građanima, a ne samo članovima političkih partija.

 “Ovo je poražavajuće i nije presedan već klasična politika koja i u važnim zdravstvenim principima treba opet dijeli građane. Pozivamo zvanične institucije da kažu preporuke a mi kao politička ozbiljna organizacija ćemo da poštujemo preporuke i prilagodimo naše djelovanje svim preporukama.Potpuno sam uvjeren da biraju strategiju da kroz određene stvari koje saopštavaju smanje izlaznost a disciplinuju svoje biračko tijelo”, smatra Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.
 
Zbog činjenice da ćemo vjerovatno poslije izbora imati novi talas virusa korona i rapidan rast broja zaraženih, odlukom o suspenziji izborne kampanje, vladajući stvaraju sebi alibi za potencijalno loše stanje koje nas očekuje, smatra bivši ministar zdravlja Slobodan Stanić.

 “Iščekuje se epidemiološki haos a s tim da su brojne mjere koje su predlagane i prepručivane nisu provedene u prethodnom periodu koje se tiču i diskordinacije pojedinih organa službi, ministarstva, inspekcijskih organa.Sad se radi politički sa građanima, a da se nije s njima radilo u smislu provođena epidemioloških mjera već se pokušalo nekim kaznenim i restriktivnim odredbama prisiliti se na isto”, smatra Slobodan Stanić, bivši ministar zdravlja RS.

Iako smo godinama unazad naviknuti da su tokom kampanje na predizbornim skupovima puni šatori i muzika uživo, pridržavanje epidemioloških mjera i briga da ne dođe do nepovoljne epidemiološke situacije, trebalo bi da budu moto u ovoj kampanji. U suprotnom, svakodnevni rast broja zaraženih mogao bi da nam bude daleko veća briga nego što je izborni rezultat za političare.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Tiito

19.10.2020 18:35

On je ko Andol .niti koristi nit pravi štetu.

ODGOVORITE
Name

Ispravka

19.10.2020 20:10

Ne koristi a pravi stetu.

Name

Lana

19.10.2020 19:59

Stanivukoviću i netreba kampanja on je već odavno zaslužio mjesto gradonačelnika. Narod je prepoznao njegovu iskrenost da menja stanje u Banja luci,mlad, aktivan,sposoban i ambiciozan. Mladi su nam potrebni na svim nivoima u BIH. Zato podržimo STANIVUKOVIĆA ZA GRADONAČELNIKA.

ODGOVORITE
Name

re Lana

19.10.2020 21:33

Tako je Lana ,Stanivukovic nas novu gradonacelnik

Name

Re

19.10.2020 21:53

Dečko ima para što ove fukare na vlasti nisu imale pa pokrali od naroda a narod nema šta jesti udri Draško i isforsiraj zakon o porijeklu imovine . Nek bagra vrati što je pokrala i na robiju do petog koljena.

Name

re

20.10.2020 06:38

BRAVO!

Name

Uzas! Nema prasića i jagnjića

20.10.2020 08:33

Pa vi ste dragi moji onda načisto pukli...zar SNSD nije jednako skup sa krmetinom i klipačom...juuu, pa odiše vam glasači! Sami sebi tako uskočiti u stomak, strašno glupo....al oće to ....došlo vrijeme za promjene, ovo sve na to ukazuje!!!

Name

CG

20.10.2020 08:42

IDI U CG TAMO TREBA TAKVIH NI VODA NI VINO. SVE ŠTO TI SE SKUPILO PODJELI SA SVOJIM MILOM.

Name

Ba

20.10.2020 06:39

JA NEZNAM OVA NEVENE IZA NJEGA KAO MARIONETA STA ONA ORGANIZUJE HITNA NIKAD GORE NIJE ORGANIZOVANA STAVITE SPOSOBNE LJUDE IZ STRUKE IMATE IH U HITNOJ KOJI RADE CJELI ZIVOT I ZNAJU KAKO HITNA DISE A NE OVU STO VIRI IZA RADOJICICA

ODGOVORITE
Name

ZA BA

20.10.2020 12:14

Glumi jad, čemer i bijedu.

Name

Zaga

20.10.2020 10:42

Može Radojičić činiti moguće i nemoguće,ali,na izbor naroda uticati neće.Narod je progledao i shvatio da mu je mladi,energični Draško,najbolja opcija ikad.Što prije SNSD to prihvati,to bolje za njih.Ne ukopavajte se još dublje u blato(ako uopšte može dublje)jer,sve više gubite kompas.Baj,baaaaaaj,MAFIJO!!!

ODGOVORITE