Број заражених у Европи три пута већи него у марту

Све већи број случајева корона вируса у Европи ускоро би могао довести многе болнице до краја њихових могућности, саопштила је Свјетска здравствена организација (СЗО).

Република Српска 17.10.2020 | 11:16
Број заражених у Европи три пута већи него у марту

Прошле недјеље, наиме, број пријављених случајева корона вируса у Европи био је готово три пута већи од оног на врхунцу пандемије у првом таласу у марту, рекао је у петак директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус на конференцији за новинаре у Женеви, додајући да је истовремено број умрлих далеко испод нивоа из марта, преноси АП.

Он је, међутим, упозорио да се број хоспитализација повећава и да у многим градовима пријављују да ће кроз неколико недеља попунити капацитете на интензивној њези.

Тедрос је нагласио тај тренд брине СЗО, јер ће сезона грипа на сјеверној полулопти такође повећати потребу за болничким креветима.

Рекао је и да би земље требало да прихвате јединствени приступ ковиду и грипу, с обзиром да се обје болести могу побиједити истом стратегијом – дистанцом, чистим рукама, маскама и добро провјетреним просторима.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рс

17.10.2020 09:26

У Републици Српској вакцина против грипа тек у новембру. То је вец касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.10.2020 11:32

Половином новембра наводно стизу вакцине за сезонски грип у РС. Могли су сацекати јос мало, брзо це и нова година. Ја назвао завод казе знате имамо велики број нарудзби од предузеца и фирми! А градјани? Задњи на листи. И ви нама несто прицате о превенцији и застити? Носите се сви у 300пм

Name

Радојица

17.10.2020 10:39

Али зато смртних случајева има јако мало, хвала Богу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само три

17.10.2020 11:24

Седмице сви у самоизолацију, без контаката, цитав свијет, и вирус би нестао сам од себе. Не би била потребна ни Путинова а ни Гејцова вакцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо пендрек

17.10.2020 11:51

Интересантна теорија , која би цак могла и да упали...али назалост , то није у циљу ни СЗО ни масонима , моронима или ко вец стоји иза цитаве ове лакрдије од вируса.

Name

Хеј пендтек

17.10.2020 14:04

Ако сви се ставимо у самоизолацију нико нас, ни пендрецима, немозе натјерати вани и присилити на контакте. Прије це бити да је до људи, недисциплина.