У Ножичком код Српца заражено пет играча и тренер

У Ножичком код Српца вирусом корона заражен тренер и пет  фудбалера мјесног фудбалског клуба, а цијели тим налази се у кућној изолацији.

Република Српска 16.10.2020 | 15:57
У Ножичком код Српца заражено пет играча и тренер

Штаб за ванредне ситуације у Српцу упутио је апел градјанима да строго поштују мјере и препоруке надлежних институција јер је у протеклих неколико дана дошло до наглог погоршања епидемиолошке ситуације, како у Републици Српској, тако и у овој локалној заједници.

- За протекла 24 часа у Српцу је откривено пет новозаражених, углавном, младјих особа вирусом корона са блажим симптомима болести, а једно лице ће бити упућено на болничко лијечење, сазнајемо у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац.

Углавном се ради о младјим особама, што је посљедица неодговорности код примјене заштитних мјера и препорука везано за окупљање, присуство забавама и прославама. 

Прије неколико  дана тестирањем је  откривено присуство вируса корона код тренера и пет играча  Фудбалског клуба  из Ножичког, па је у изолацији завршио цијели тим, као и бројне особе које су биле у контакту.

Незванично сазнајемо да је вирус корона ушао и у једну од србачких школа, али ову информацију нисмо могли провјерити због недоступности надлежних у кризном штабу.

(БН/С.К.) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андриц

16.10.2020 15:00

Како мозе бити посљедица неодговорности и окупљања,кад су исти ти играци се окупљали цијело љето,ростиљали,друзили се,пјевали,играли фудбал...знаци није посљедица тога.Реците ста је,а ако не знате,онда бар цутите.Багро лоповска..

ОДГОВОРИТЕ