U Nožičkom kod Srpca zaraženo pet igrača i trener

U Nožičkom kod Srpca virusom korona zaražen trener i pet  fudbalera mjesnog fudbalskog kluba, a cijeli tim nalazi se u kućnoj izolaciji.

Republika Srpska 16.10.2020 | 15:57
U Nožičkom kod Srpca zaraženo pet igrača i trener

Štab za vanredne situacije u Srpcu uputio je apel gradjanima da strogo poštuju mjere i preporuke nadležnih institucija jer je u proteklih nekoliko dana došlo do naglog pogoršanja epidemiološke situacije, kako u Republici Srpskoj, tako i u ovoj lokalnoj zajednici.

- Za protekla 24 časa u Srpcu je otkriveno pet novozaraženih, uglavnom, mladjih osoba virusom korona sa blažim simptomima bolesti, a jedno lice će biti upućeno na bolničko liječenje, saznajemo u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac.

Uglavnom se radi o mladjim osobama, što je posljedica neodgovornosti kod primjene zaštitnih mjera i preporuka vezano za okupljanje, prisustvo zabavama i proslavama. 

Prije nekoliko  dana testiranjem je  otkriveno prisustvo virusa korona kod trenera i pet igrača  Fudbalskog kluba  iz Nožičkog, pa je u izolaciji završio cijeli tim, kao i brojne osobe koje su bile u kontaktu.

Nezvanično saznajemo da je virus korona ušao i u jednu od srbačkih škola, ali ovu informaciju nismo mogli provjeriti zbog nedostupnosti nadležnih u kriznom štabu.

(BN/S.K.) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Andric

16.10.2020 15:00

Kako moze biti posljedica neodgovornosti i okupljanja,kad su isti ti igraci se okupljali cijelo ljeto,rostiljali,druzili se,pjevali,igrali fudbal...znaci nije posljedica toga.Recite sta je,a ako ne znate,onda bar cutite.Bagro lopovska..

ODGOVORITE