Због могућег отказа колегиници стављала седативе у кафу!

Једна Италијанка осуђена је на четири године затвора, зато што је својој колегиници с посла стављала седативе у кафу пуних девет месеци како би се побринула да више нема конкуренцију на послу.

Занимљивости 15.10.2020 | 15:29
Због могућег отказа колегиници стављала седативе у кафу!

Мариангела Ћерато (53) почела је да дрогира колегиницу 2017. године када је чула говоркања да ће кренути отпуштања у фирми у Пијемонту у којој је радила. Ћерато се тада намерачила на колегиницу која је имала исти опис послова као и она.

Сваког јутра, када би ишла по кафу за колеге, у капућино своје "супарнице" стављала би бензодиазепин у праху који је код несрећне жене проузроковао несвестице, главобоље, мучнину, малаксалост, болове у мишићима...

"Сваки пут након што би попила кафу, она је много спорије радила" рекао је адвокат жртве.


Жртва је схватила да нешто није у реду тек када је аутомобилом ударила у дрво на путу ка кући. Како доктори нису могли да пронађу ниједан медицински разлог за њено стање, она је почела да сумња да нешто није у реду са кафом коју пије на послу, пошто симптоме није имала када је била код куће.

Додатно је постала сумњичава јер је, када је донела одлуку да престане да пије кафу на послу, Ћерато стално нуткала и инсистирала да попије бар једну шољицу, јер не може да јој шкоди.

Жртва је тада прихватила кафу, али је пресула мало у флашицу и однела на анализу, која је показала да је у кафи висока концентрација бензодиазепина.

Тада је о свему обавестила полицију која је ухватила Ћерато на делу у тренутку док је стављала седативе у кафу.

Она је на суђењу негирала све што јој се ставља на терет, а послодавац је рекао да фирма никад није имала у плану отпуштања. Да ствар буде гора, власник је рекао да је у то време додатно запошљавао људе.

извор: Телеграф.рс 

Коментари / 0

Оставите коментар