Zbog mogućeg otkaza koleginici stavljala sedative u kafu!

Jedna Italijanka osuđena je na četiri godine zatvora, zato što je svojoj koleginici s posla stavljala sedative u kafu punih devet meseci kako bi se pobrinula da više nema konkurenciju na poslu.

Zanimljivosti 15.10.2020 | 15:29
Zbog mogućeg otkaza koleginici stavljala sedative u kafu!

Mariangela Ćerato (53) počela je da drogira koleginicu 2017. godine kada je čula govorkanja da će krenuti otpuštanja u firmi u Pijemontu u kojoj je radila. Ćerato se tada nameračila na koleginicu koja je imala isti opis poslova kao i ona.

Svakog jutra, kada bi išla po kafu za kolege, u kapućino svoje "suparnice" stavljala bi benzodiazepin u prahu koji je kod nesrećne žene prouzrokovao nesvestice, glavobolje, mučninu, malaksalost, bolove u mišićima...

"Svaki put nakon što bi popila kafu, ona je mnogo sporije radila" rekao je advokat žrtve.


Žrtva je shvatila da nešto nije u redu tek kada je automobilom udarila u drvo na putu ka kući. Kako doktori nisu mogli da pronađu nijedan medicinski razlog za njeno stanje, ona je počela da sumnja da nešto nije u redu sa kafom koju pije na poslu, pošto simptome nije imala kada je bila kod kuće.

Dodatno je postala sumnjičava jer je, kada je donela odluku da prestane da pije kafu na poslu, Ćerato stalno nutkala i insistirala da popije bar jednu šoljicu, jer ne može da joj škodi.

Žrtva je tada prihvatila kafu, ali je presula malo u flašicu i odnela na analizu, koja je pokazala da je u kafi visoka koncentracija benzodiazepina.

Tada je o svemu obavestila policiju koja je uhvatila Ćerato na delu u trenutku dok je stavljala sedative u kafu.

Ona je na suđenju negirala sve što joj se stavlja na teret, a poslodavac je rekao da firma nikad nije imala u planu otpuštanja. Da stvar bude gora, vlasnik je rekao da je u to vreme dodatno zapošljavao ljude.

izvor: Telegraf.rs 

Komentari / 0

Ostavite komentar