Слиједе занимљиви избори, Срби очекују побједу Трампа

Амерички избори ће бити најзанимљивији овогоднишњи избори на свијету, оцјењују политички аналитичари у емисији “Глобално” БН ТВ. Они напомињу да Срби прижељкују побједу Трампа, али да неће доћи до значајне промјене политичког курса у односу на земље Балкана.

Република Српска 14.10.2020 | 22:40
Слиједе занимљиви избори, Срби очекују побједу Трампа

Исте анкете које сада дају предност кандидату Џозефу Бајдену, на прошлим изборима у први план су истицале Хилари Клинтон, оцјењују аналитичари и објашњавају да управо то може да буде камен спотицања за Бајдена.

"Између осталог, оне могу да успавају оне који би потенцијално гласали за Бајдена, јер ако анкете говоре да је посао обављен, онда су оне контрапродуктивне. Супротно, анкете које показују заостајање Доналда Трампа могу да буду додатно мотивишуће", каже политички аналитичар Саша Адамовић.

Ко год да побиједи остаје сличан курс политике према балканским државама.

"На овом терену ће се такмичити многе. Он је на много важном мјесту за ЕУ, за НАТО и из тог разлога ће Кина покушати да у овом региону добије одређене позиције. Запад је промјенио дискурс, тако да ће више тежити да шармира и привуче Србију, Српску, БиХ ка свом блоку од Кине, од Русије, па чак и од Турске. Више ће се тежити да се ови региони привуку, него да се мире", каже Димитрије Милић из Новог трећег пута.

"Оно што је нама важно јесте да Србија, Република Српска, КиМ наставе да воде рачуна о Српским националним интересима, да тако посматрамо све догађаје у свијету јер све те проблеме треба ми да рјешавамо, а не да чекамо да побиједи Трамп или Бајден", додаје Адамовић.

Војно-политички аналитичар Владе Радуловић сматра да ћеу перспективи доћи до релаксације односа између Москве и Вашингтона зарад заједничког наступа против Пекинга.

"Прије или касније. Русија већ сада увиђа потенцијалне проблеме који јој долазе из Кине. Постоји одређена врста опасности за ненасељени руски простор у Сибиру, плодног земљишта, погодног за живот које се граничи са Кином и управо пренасељене Кине."

Уз то не треба заборавити да Кина крупним корацима јуриша ка врху војне опремљености, што ће је у том сегменту сврстати раме уз раме са Русијом и САД.

 

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Клузо

14.10.2020 21:05

Који морони,жали боже и ово слова што написах о овим "мишевима мекињарима"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитичари?

14.10.2020 23:59

Какви црни анаитичари. Где су се доказали ишта су у струци урадили? Политички аналитиар је требао барем 8 година радити на некој политичкој академији где би упознао праву слику светске политике. Ови само наступају по вољи неког медија. Ето ја нисам аналитичар али би волео да победи Трумп а не албански лобиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вени види

15.10.2020 06:14

Американци српског поријекла уопште не излазе на изборе у УС. И не гласају. Не занима их превише. Свеједно им. Радије гледају своја посла. Зато је и смијешна ова релација Срби и Трамп, као и тлапње српских поглавица у доглавица у старом крају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која прогноза

15.10.2020 06:24

Е ако они тако прогнозирају то знаци да он 100 % губи. Хвала Срби љуби вас баба Трамполина

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринута

15.10.2020 07:06

Ми Срби смо највеци лицемијери. До јуцер де кунемо у мајцицу русију а сад најбољи пројатељи са УС,фиуј ... ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.10.2020 07:15

Једно су у праву, политика према Балкану се неце мијењат, небитно дал је предсједник републиканац или демократа, није се мијењала од краја мандата Клинтона, неце ни сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биг бротхер

15.10.2020 07:18

На основу ког релевантног истразивања је доказано да постоји једномислећа зомбие група по имену "Срби" да сви нешто подржавају или не подржавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.10.2020 08:09

Не гласају само Срби више за Трампа неголи за његовог противкандидата, већ и многи други Европљани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млади

15.10.2020 08:21

А добро потковани знањем.Добро запазају, анализирају и закљуцују.

ОДГОВОРИТЕ