Ове земље биљеже рекордан број заражених короном

И Словенија, након Хрватске, објавила незваничне податке о броју новозаражених, који су показали рекордан број новозаражених корона вирусом.

Регион 14.10.2020 | 11:43
Ове земље биљеже рекордан број заражених короном

Како су пренели тамошњи медији, који су се позвали на незванична сазнања, очекује се да ће данас бити саопштено да је у Словенији у последња 24 сата од коронавируса разболело више од 600 људи. Недуго затим стигли су и званични подаци: 707 нових случајева.

То је незабележена цифра у Словенији од почетка пандемије, а слична ситуација одиграла се јутрос у Хрватској. Најпре су медији изашли у јавност са непотврђеним информацијама о шокантном броју новозаражених, односно да ће их бити преко 700, да би недуго затим, изашао и званичан број - 748.

То је, такође, као и у Словенији, апсолутни рекорд у броју новозаражених.

Портпарол владе Јелко Кацин потврдио је синоћ да је током дана регистрован нови рекорд у броју дневних зараза, преко петстотина оболелих, С новим бројем зараза по његовим су речима испуњени сви услови за увођење најстрожих мера из претпоследње, тзв наранџасте фазе, које би требало да ограниче ширење вируса и његов експоненцијални раст.

У супротном би влада поново прогласила епидемију и увела рестриктивне мере сличне оним у првом пролећном таласу.

(Тањуг)                                                                                    

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јово

14.10.2020 12:41

Компјутер избацијо цифру. Сви раде нормално иду у сколу. Обична јесенска прехлада. Јелко главна фаца сваки дан унапред зна цифре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само остро

14.10.2020 13:07

И овде такодје треба јос острије зато смо недоказни. Код нас ти додје оно као. Ајд ста фали који умре није мени ниста то је битно. Немоземо даље од носа да размисљамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметни

14.10.2020 17:06

Виде иво се развукло цијелу годину,, па паметни људи саће у јесен кад су грипе и прехладе све ставит пид корону, по 1000 дневно и више да би на прољеће прогласили имунитет стада и кренули нормано,, мале државе су то и може се то постић,, видићете у мају шта шта ће њихови док. рећ. то је то па сад као превише!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ