Ove zemlje bilježe rekordan broj zaraženih koronom

I Slovenija, nakon Hrvatske, objavila nezvanične podatke o broju novozaraženih, koji su pokazali rekordan broj novozaraženih korona virusom.

Region 14.10.2020 | 11:43
Ove zemlje bilježe rekordan broj zaraženih koronom

Kako su preneli tamošnji mediji, koji su se pozvali na nezvanična saznanja, očekuje se da će danas biti saopšteno da je u Sloveniji u poslednja 24 sata od koronavirusa razbolelo više od 600 ljudi. Nedugo zatim stigli su i zvanični podaci: 707 novih slučajeva.

To je nezabeležena cifra u Sloveniji od početka pandemije, a slična situacija odigrala se jutros u Hrvatskoj. Najpre su mediji izašli u javnost sa nepotvrđenim informacijama o šokantnom broju novozaraženih, odnosno da će ih biti preko 700, da bi nedugo zatim, izašao i zvaničan broj - 748.

To je, takođe, kao i u Sloveniji, apsolutni rekord u broju novozaraženih.

Portparol vlade Jelko Kacin potvrdio je sinoć da je tokom dana registrovan novi rekord u broju dnevnih zaraza, preko petstotina obolelih, S novim brojem zaraza po njegovim su rečima ispunjeni svi uslovi za uvođenje najstrožih mera iz pretposlednje, tzv narandžaste faze, koje bi trebalo da ograniče širenje virusa i njegov eksponencijalni rast.

U suprotnom bi vlada ponovo proglasila epidemiju i uvela restriktivne mere slične onim u prvom prolećnom talasu.

(Tanjug)                                                                                    

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jovo

14.10.2020 12:41

Kompjuter izbacijo cifru. Svi rade normalno idu u skolu. Obična jesenska prehlada. Jelko glavna faca svaki dan unapred zna cifre.

ODGOVORITE
Name

Samo ostro

14.10.2020 13:07

I ovde takodje treba jos ostrije zato smo nedokazni. Kod nas ti dodje ono kao. Ajd sta fali koji umre nije meni nista to je bitno. Nemozemo dalje od nosa da razmisljamo

ODGOVORITE
Name

Pametni

14.10.2020 17:06

Vide ivo se razvuklo cijelu godinu,, pa pametni ljudi saće u jesen kad su gripe i prehlade sve stavit pid koronu, po 1000 dnevno i više da bi na proljeće proglasili imunitet stada i krenuli normano,, male države su to i može se to postić,, vidićete u maju šta šta će njihovi dok. reć. to je to pa sad kao previše!!!!!!!

ODGOVORITE