Шта се дешава: Одједном сви носе маске?!

Северна Кореја је једна од ретких земаља која до сада није пријавила ниједан случај заразе вирусом корона на својој територији.

Свијет 13.10.2020 | 16:03
Шта се дешава: Одједном сви носе маске?!

Сумњу у истинитост овог податка додатно су подгрејале најновије фотографије из те земље на којима је на хиљаде грађана под заштитним маскама, дан пошто епидемиолошке мере нису уопште поштоване на војној паради.

Две потпуно различите слике послате су у року од 24 сата из Северне Кореје.

У недељу, током одржавања велике војне параде поводом 75. годишњице владајуц́е Радничке странке, ни учесници, али ни сам севернокорејски лидер Ким Џонг-н, нису носили заштитне маске, нити су одржавали физичку дистанцу.

Само дан касније, на хиљаде војника и грађана окупило се на централном тргу у Пјонгјангу, како би исказали подршку влади, и сви до једног носили су заштитне маске.

Скуп је одржан уочи конгреса владајуц́е странке који треба да се одржи у јануару, а са њега је поручено „Пратимо кораке нашег драгог вође, друга Кима Џонг-уна“.

Северна Кореја затворила је границу и увела карантин још у јануару, а Ким све време инсистира на томе да у земљи није било ниједног случаја вируса корона. Многи стручњаци сумњају да се нико није заразио пошто се вирус појавио у суседној Кини и потом проширио у целом свету, а сада је отворено и питање - зашто грађани носе заштитне маске уколико је Кимова тврдња истинита и заражених нема.

(Курир.рс/Спутник)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

13.10.2020 14:11

Хипнотисаних људи, смијали смо им се некада, али сада је цијела планета постала једна велика сјеверна кореа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје сте ви

13.10.2020 15:34

данас паметни који сте "прозрели" завјеру о вирусу прије 30 година кад је требало прозрети погресну политику насег Слобе и спријецити катастрофу на Yу просторима? А, знам, тад сте му одусевљено кликтали.

Name

Е јеси глупан

13.10.2020 21:25

Јадни су они,за боље не знају,живио им друг Ким,имали смо и ми свог друга,па на крају за вратове,куповао мир кредитима који се и данас враћају,али у сваком случају Тито је био генијалац за ове наше магарце на власти,ови узимају кредите и лагано их краду и у своје џепове.

Name

пази се

13.10.2020 14:15

па да тако и остане,да нема заразених и убудуце.То се зове дисциплина,не ко овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

13.10.2020 20:22

Ма ајде...дисциплина казес? Само ти дисциплиновано и немој да бринес за нас недисциплиноване ???

Name

Ванземаљка Петгемрежић

13.10.2020 14:23

Значи да је и посљедња линија негирања постојања вируса пала, али не и у главама вјерника у ванземаљце рептиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт фашизму

13.10.2020 15:17

Тешко је бити САМ СВОЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

13.10.2020 16:11

ко да је код нас "интелигентније", де молим вас кренимо од свог дворишта, кад га средимо и уредимо, можемо помоћ и сусједима а онда тек неким тамо земљама с другог континента

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

13.10.2020 18:59

Како немају обољелих? Прије 2-3 дана је велики вођа плакао и извињавао се народним масама што их није успио заштитити од вируса. Заборављамо шта прочитамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

13.10.2020 21:20

Ова Сјеверна Кореја ме подсјећа на бившу Југу,послије рата а и на један ентитет,само овог нашег воли око 30 посто лопова и будала,ми смо Титови пионири,ахахаха тек сад разумијем све који мрзе комунизам,то је права секта.Ма шта причали против Американаца ипак тамо не може неки лик владати 20-30 година,4+4 и ајд бјежи,ниси ти богомдан,ни најпаметнији.

Name

Једино су ...

13.10.2020 21:04

..теоретицари завјери имуни на вирус Корону али испод земље када стигну :хихих. Које су то Будале , вјероват у остале вирусе а у овај не. А колико це јос вируса настати. Па они има да полуде да убједују народ да такво несто не постоји. Али ста цес има и такве врсте болести као сто су они. ( Немислим на кореанце него на болеснике теоретицаре завјере).А сто се тице Кореје они су дисциплиновани да много ствари недају у јавност као напримјер сто су заразени или умрли од вируса. Они ионако имају снагу да многе ствари одлицно крију. Ипак њима свака цаст како су вјерни својој дрзави. Ми овде нисмо ни својој зени или обрнуто а камоли коме другом. Ми смо дно дна и није цудо сто је оволики број( пропорционално упоредјено са другим земљама) заразених и преминулих код нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

14.10.2020 06:42

Шта кога брига нек људи живе у својој земљи како мисле да треба.

ОДГОВОРИТЕ