Šta se dešava: Odjednom svi nose maske?!

Severna Koreja je jedna od retkih zemalja koja do sada nije prijavila nijedan slučaj zaraze virusom korona na svojoj teritoriji.

Svijet 13.10.2020 | 16:03
Šta se dešava: Odjednom svi nose maske?!

Sumnju u istinitost ovog podatka dodatno su podgrejale najnovije fotografije iz te zemlje na kojima je na hiljade građana pod zaštitnim maskama, dan pošto epidemiološke mere nisu uopšte poštovane na vojnoj paradi.

Dve potpuno različite slike poslate su u roku od 24 sata iz Severne Koreje.

U nedelju, tokom održavanja velike vojne parade povodom 75. godišnjice vladajuće Radničke stranke, ni učesnici, ali ni sam severnokorejski lider Kim Džong-n, nisu nosili zaštitne maske, niti su održavali fizičku distancu.

Samo dan kasnije, na hiljade vojnika i građana okupilo se na centralnom trgu u Pjongjangu, kako bi iskazali podršku vladi, i svi do jednog nosili su zaštitne maske.

Skup je održan uoči kongresa vladajuće stranke koji treba da se održi u januaru, a sa njega je poručeno „Pratimo korake našeg dragog vođe, druga Kima Džong-una“.

Severna Koreja zatvorila je granicu i uvela karantin još u januaru, a Kim sve vreme insistira na tome da u zemlji nije bilo nijednog slučaja virusa korona. Mnogi stručnjaci sumnjaju da se niko nije zarazio pošto se virus pojavio u susednoj Kini i potom proširio u celom svetu, a sada je otvoreno i pitanje - zašto građani nose zaštitne maske ukoliko je Kimova tvrdnja istinita i zaraženih nema.

(Kurir.rs/Sputnik)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Vlad Tepeš

13.10.2020 14:11

Hipnotisanih ljudi, smijali smo im se nekada, ali sada je cijela planeta postala jedna velika sjeverna korea.

ODGOVORITE
Name

Gdje ste vi

13.10.2020 15:34

danas pametni koji ste "prozreli" zavjeru o virusu prije 30 godina kad je trebalo prozreti pogresnu politiku naseg Slobe i sprijeciti katastrofu na Yu prostorima? A, znam, tad ste mu odusevljeno kliktali.

Name

E jesi glupan

13.10.2020 21:25

Jadni su oni,za bolje ne znaju,živio im drug Kim,imali smo i mi svog druga,pa na kraju za vratove,kupovao mir kreditima koji se i danas vraćaju,ali u svakom slučaju Tito je bio genijalac za ove naše magarce na vlasti,ovi uzimaju kredite i lagano ih kradu i u svoje džepove.

Name

pazi se

13.10.2020 14:15

pa da tako i ostane,da nema zarazenih i ubuduce.To se zove disciplina,ne ko ovde.

ODGOVORITE
Name

Doboj

13.10.2020 20:22

Ma ajde...disciplina kazes? Samo ti disciplinovano i nemoj da brines za nas nedisciplinovane ???

Name

Vanzemaljka Petgemrežić

13.10.2020 14:23

Znači da je i posljednja linija negiranja postojanja virusa pala, ali ne i u glavama vjernika u vanzemaljce reptile.

ODGOVORITE
Name

Smrt fašizmu

13.10.2020 15:17

Teško je biti SAM SVOJ!

ODGOVORITE
Name

hm

13.10.2020 16:11

ko da je kod nas "inteligentnije", de molim vas krenimo od svog dvorišta, kad ga sredimo i uredimo, možemo pomoć i susjedima a onda tek nekim tamo zemljama s drugog kontinenta

ODGOVORITE
Name

Mika

13.10.2020 18:59

Kako nemaju oboljelih? Prije 2-3 dana je veliki vođa plakao i izvinjavao se narodnim masama što ih nije uspio zaštititi od virusa. Zaboravljamo šta pročitamo.

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljac

13.10.2020 21:20

Ova Sjeverna Koreja me podsjeća na bivšu Jugu,poslije rata a i na jedan entitet,samo ovog našeg voli oko 30 posto lopova i budala,mi smo Titovi pioniri,ahahaha tek sad razumijem sve koji mrze komunizam,to je prava sekta.Ma šta pričali protiv Amerikanaca ipak tamo ne može neki lik vladati 20-30 godina,4+4 i ajd bježi,nisi ti bogomdan,ni najpametniji.

Name

Jedino su ...

13.10.2020 21:04

..teoreticari zavjeri imuni na virus Koronu ali ispod zemlje kada stignu :hihih. Koje su to Budale , vjerovat u ostale viruse a u ovaj ne. A koliko ce jos virusa nastati. Pa oni ima da polude da ubjeduju narod da takvo nesto ne postoji. Ali sta ces ima i takve vrste bolesti kao sto su oni. ( Nemislim na koreance nego na bolesnike teoreticare zavjere).A sto se tice Koreje oni su disciplinovani da mnogo stvari nedaju u javnost kao naprimjer sto su zarazeni ili umrli od virusa. Oni ionako imaju snagu da mnoge stvari odlicno kriju. Ipak njima svaka cast kako su vjerni svojoj drzavi. Mi ovde nismo ni svojoj zeni ili obrnuto a kamoli kome drugom. Mi smo dno dna i nije cudo sto je ovoliki broj( proporcionalno uporedjeno sa drugim zemljama) zarazenih i preminulih kod nas...

ODGOVORITE
Name

Pa

14.10.2020 06:42

Šta koga briga nek ljudi žive u svojoj zemlji kako misle da treba.

ODGOVORITE