Јапанац чекао 7 месеци заробљен у Перуу да би посетио Мачу Пикчу!

Јапански туриста Јессе Такаyама чекао је готово седам месеци да уђе у древни град Инка, Мачу Пикчу док је био заробљен у Перуу током пандемије коронавируса.

Занимљивости 13.10.2020 | 16:39
Јапанац чекао 7 месеци заробљен у Перуу да би посетио Мачу Пикчу!

Такајама је у Перу стигао марта ове године и купио карту за обилазак рушевина светог града Инка. Ових дана је Џесеј Такајама то и остварио, усепо је да уђе у рушевине града Инка Мачу Пикчу  захваљујући посебном захтеву који је поднео док је боравио у Перуу.

" Дошао је у Перу са сном да може да уђе у свети град. Јапански држављанин је ушао заједно са нашим шефом парка како би видео древни град Инка, пре него што се врати у своју земљу“, рекао је министар културе Алеандро Неира на виртуелној конференцији за штампу.

Перу је до сада пријавио 33.305 смртних случајева због коронавируса и има највећу стопу смртности од Ковида-19 по глави становника у целом свету.


Такајама, чија је улазница купљена у марту, посетио је рушевине града саграђене пре више од 500 година и постао први посетилац у последњих седам месеци који је могао да прошета светском баштином.

Његов првобитни план био је да проведе само неколико дана у Перуу да би посетио Мачу Пикчу.

У видеу снимљеном на врху планине Мачу Пикчу, туриста је славио дугоишчекивани обилазак.

„Тура је заиста невиђена, хвала вам", рекао је Катајама.

Министар културе Алеандро Неира истакао је да ће у новембру камене рушевине Мачу Пикчу-а бити поново отворене за домаће и стране туристе, без прецизирања датума.



Дневно ће ове рушевине моћи да посети око 675 људи, што је трећина од уобичајених посета.

Извор: Занимљивостидана.цом Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар