Japanac čekao 7 meseci zarobljen u Peruu da bi posetio Maču Pikču!

Japanski turista Jesse Takayama čekao je gotovo sedam meseci da uđe u drevni grad Inka, Maču Pikču dok je bio zarobljen u Peruu tokom pandemije koronavirusa.

Zanimljivosti 13.10.2020 | 16:39
Japanac čekao 7 meseci zarobljen u Peruu da bi posetio Maču Pikču!

Takajama je u Peru stigao marta ove godine i kupio kartu za obilazak ruševina svetog grada Inka. Ovih dana je Džesej Takajama to i ostvario, usepo je da uđe u ruševine grada Inka Maču Pikču  zahvaljujući posebnom zahtevu koji je podneo dok je boravio u Peruu.

" Došao je u Peru sa snom da može da uđe u sveti grad. Japanski državljanin je ušao zajedno sa našim šefom parka kako bi video drevni grad Inka, pre nego što se vrati u svoju zemlju“, rekao je ministar kulture Aleandro Neira na virtuelnoj konferenciji za štampu.

Peru je do sada prijavio 33.305 smrtnih slučajeva zbog koronavirusa i ima najveću stopu smrtnosti od Kovida-19 po glavi stanovnika u celom svetu.


Takajama, čija je ulaznica kupljena u martu, posetio je ruševine grada sagrađene pre više od 500 godina i postao prvi posetilac u poslednjih sedam meseci koji je mogao da prošeta svetskom baštinom.

Njegov prvobitni plan bio je da provede samo nekoliko dana u Peruu da bi posetio Maču Pikču.

U videu snimljenom na vrhu planine Maču Pikču, turista je slavio dugoiščekivani obilazak.

„Tura je zaista neviđena, hvala vam", rekao je Katajama.

Ministar kulture Aleandro Neira istakao je da će u novembru kamene ruševine Maču Pikču-a biti ponovo otvorene za domaće i strane turiste, bez preciziranja datuma.



Dnevno će ove ruševine moći da poseti oko 675 ljudi, što je trećina od uobičajenih poseta.

Izvor: Zanimljivostidana.com Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar