Европски пут и сарадња у региону приоритет Србије

- Предсједник Србије Александар Вучић, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић истакли су важност процеса приступања ЕУ с циљем одржавања снажне европске перспективе региона, као и за даљу трансформацију усмјерену на изградњу развијених и стабилних земаља.

Србија 13.10.2020 | 08:25
Европски пут и сарадња у региону приоритет Србије

Сарадња са европским партнерима на том путу, истакли су саговорници, унаприједиће процес приступања, саопштено је из прес-службе предсједника Србије након синоћњег састанка у Београду.

У саопштењу се истиче да су наставак развоја региона и побољшање односа од велике важности за остварење дугогодишњих спољнополитичких приоритета, попут чланства у ЕУ.

"Европски пут Србије и сарадња у региону, представљају приоритете српске спољне политике", истакао је Вучић и нагласио да ће план за економски опоравак западног Балкана и развијање односа у региону допринијети економској конкурентности и јачању привреде.

Састанак је одржан у оквиру наставка регионалних разговора, а теме су биле европске интеграције и перспектива чланства Србије и БиХ у ЕУ, додаје се у саопштењу.

Саговорници су разговарали и о Пакету проширења Европске комисије, као и о Економско-инвестиционом плану ЕУ за западни Балкан.

"Такође, дискутовало се и о билатералним односима, економској сарадњи и санирању последица епидемије ковида 19", наводи се у саопштењу.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БЛ

13.10.2020 06:55

сарадња са племенским водјама или са институцијама дрзаве и ентитета? ако је еу приоритет онда само институције дрзаве долазе у обзир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИПОВ ХЛАД

13.10.2020 07:11

БАС РАЗГОВОР У НОЦИ ЗА ВЕЦЕРУ О ТАКО БИТНИМ И ОПСИРНИМ ПИТАЊИМА?ТАКО СУ ХРВАТИ СА БИСЊАЦИМА РАЗГОВАРАЛИ УОЦИ ДЕВЕДЕСЕТИХ.СВЕЗАСЕ ЗАСТАВЕ И УДАРИСЕ НА СРБЕ .КО ДА САД ВЈЕРУЈЕ ЦОВИЦУ.ВУК ДЛАКУ МЈЕЊА А ЦУД НИКАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

13.10.2020 07:18

А као о изборима ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

14.10.2020 19:15

Који европски пут, кога и када? Никад с таквом политиком Србија ући неће у ЕУ, а БиХ још мање, јер РС упорно прави државу у држави!

ОДГОВОРИТЕ