Evropski put i saradnja u regionu prioritet Srbije

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović istakli su važnost procesa pristupanja EU s ciljem održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmjerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja.

Srbija 13.10.2020 | 08:25
Evropski put i saradnja u regionu prioritet Srbije

Saradnja sa evropskim partnerima na tom putu, istakli su sagovornici, unaprijediće proces pristupanja, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije nakon sinoćnjeg sastanka u Beogradu.

U saopštenju se ističe da su nastavak razvoja regiona i poboljšanje odnosa od velike važnosti za ostvarenje dugogodišnjih spoljnopolitičkih prioriteta, poput članstva u EU.

"Evropski put Srbije i saradnja u regionu, predstavljaju prioritete srpske spoljne politike", istakao je Vučić i naglasio da će plan za ekonomski oporavak zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regionu doprinijeti ekonomskoj konkurentnosti i jačanju privrede.

Sastanak je održan u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evropske integracije i perspektiva članstva Srbije i BiH u EU, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za zapadni Balkan.

"Takođe, diskutovalo se i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije kovida 19", navodi se u saopštenju.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

BL

13.10.2020 06:55

saradnja sa plemenskim vodjama ili sa institucijama drzave i entiteta? ako je eu prioritet onda samo institucije drzave dolaze u obzir.

ODGOVORITE
Name

LIPOV HLAD

13.10.2020 07:11

BAS RAZGOVOR U NOCI ZA VECERU O TAKO BITNIM I OPSIRNIM PITANJIMA?TAKO SU HRVATI SA BISNJACIMA RAZGOVARALI UOCI DEVEDESETIH.SVEZASE ZASTAVE I UDARISE NA SRBE .KO DA SAD VJERUJE COVICU.VUK DLAKU MJENJA A CUD NIKADA.

ODGOVORITE
Name

neznam

13.10.2020 07:18

A kao o izborima nista.

ODGOVORITE
Name

Mira

14.10.2020 19:15

Koji evropski put, koga i kada? Nikad s takvom politikom Srbija ući neće u EU, a BiH još manje, jer RS uporno pravi državu u državi!

ODGOVORITE