Нападач пуцао на још два хрватска полицајца

- Директор хрватске полиције Никола Милина изјавио је да је открио да је нападач Данијел Безук јутрос у Загребу осим на рањеног полицајца, запуцао на још двојицу полицајаца.

Регион 12.10.2020 | 20:50
Нападач пуцао на још два хрватска полицајца

"Три полицајца су била угрожена - рањени полицајац, други полицајац који је узвратио ватру и још један полицајац који је радио на вањском осигурању штићених објеката", рекао је Милина.

Он је истакао да још не може говорити о томе је ли намјера нападача била да уђе у зграду Владе, као ни о мотиву, те да нема информација које би говориле о томе да је неко од полицајаца на Марковом тргу био непосредна мета, преносе хрватски медији.

"Засад немамо индицију да би иједан полицијски службеник, па и овај који је повријеђен био непосредно мета или лично био повезан са починиоцем", рекао је Милина.

Тридесетједногодишњег полицајца из обезбјеђења Владе јутрос је хицима из аутоматског оружја ранио двадесетдвогодишњи Данијел Безук у пуцњави рафалом према улазним вратима Банског двора, сједишта хрватске Владе.

Нападач је потом на загребачком Јабуковцу починио самоубиство.

Безук, који није од раније био познат полицији, прије самоубиства објавио је поруку на друштвеним мрежама у којој је навео - "доста је било превара и безобзирног гажења људских вриједности без одговорности".

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мед.радник

12.10.2020 19:28

Болестан ум....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

17.10.2020 04:36

Прије тога им је реко Бог децки...