Napadač pucao na još dva hrvatska policajca

- Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je da je otkrio da je napadač Danijel Bezuk jutros u Zagrebu osim na ranjenog policajca, zapucao na još dvojicu policajaca.

Region 12.10.2020 | 20:50
Napadač pucao na još dva hrvatska policajca

"Tri policajca su bila ugrožena - ranjeni policajac, drugi policajac koji je uzvratio vatru i još jedan policajac koji je radio na vanjskom osiguranju štićenih objekata", rekao je Milina.

On je istakao da još ne može govoriti o tome je li namjera napadača bila da uđe u zgradu Vlade, kao ni o motivu, te da nema informacija koje bi govorile o tome da je neko od policajaca na Markovom trgu bio neposredna meta, prenose hrvatski mediji.

"Zasad nemamo indiciju da bi ijedan policijski službenik, pa i ovaj koji je povrijeđen bio neposredno meta ili lično bio povezan sa počiniocem", rekao je Milina.

Tridesetjednogodišnjeg policajca iz obezbjeđenja Vlade jutros je hicima iz automatskog oružja ranio dvadesetdvogodišnji Danijel Bezuk u pucnjavi rafalom prema ulaznim vratima Banskog dvora, sjedišta hrvatske Vlade.

Napadač je potom na zagrebačkom Jabukovcu počinio samoubistvo.

Bezuk, koji nije od ranije bio poznat policiji, prije samoubistva objavio je poruku na društvenim mrežama u kojoj je naveo - "dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti".

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Med.radnik

12.10.2020 19:28

Bolestan um....

ODGOVORITE
Name

Kiki

17.10.2020 04:36

Prije toga im je reko Bog decki...