Мјере заштите на папиру остају на снази до даљњег

 Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 2. новембра све превентивне мјере које имају за циљ спречавања ширења вируса корона.

Вијести 12.10.2020 | 15:41
Мјере заштите на папиру остају на снази до даљњег

 Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 2. новембра све превентивне мјере које имају за циљ спречавања ширења вируса корона.

Са овим закључком, који је донесен на данашњој сједници Штаба, своје акте дужне су да ускладе јединице локалне самоуправе, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

"У случају погоршане епидемиолошке ситуације локалне заједнице дужне су да на својој територији донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације", додаје се у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о потреби расподјеле прехрамбених намирница, односно уља, шећера и брашна, које се налазе у складишту Црвеног крста Републике Српске.

Намирнице ће бити подијељене домовима ученика и студентским домовима у Републици Српској, хуманитарним удружењима, градским, општинским организацијама и јавним кухињама Црвеног крста Републике Српске.

С обзиром на то да је препорукама Института за јавно здравство наведено да је потребно пратити, поред осталих симптома, и тјелесну температуру ученика и радника у васпитно-образовним установама, Републички штаб одобрио је да Институт испоручи Министарству просвјете и културе бесконтактне топломјере, које има на располагању.

Сједницом Републичког штаба за ванредне ситуације предсједавао је командант Штаба Радован Вишковић.

(БН/Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Губице

12.10.2020 13:51

Како им лијепо стоје...надам се да ће и спавати с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струка Тепцевиц-Дјајиц

12.10.2020 16:10

Наредне двије седмице су кљуцне..

Name

Добој

13.10.2020 21:02

По Добоју СНСД увелико дијели те пакете пензионерима. Има висе од мјесец дана.

Name

Андриц

12.10.2020 14:37

Хоцемо ванредно стање и полицијски цас.Засто се бојите донијети одлуку,имамо исти број заразених као и у марту.Је ли ванредно стање прогласено у марту због короне и бриге за здравље становниства или због нецег другог?Хајмо ботови писите,да вас цујемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

12.10.2020 21:50

У марту није било респиратора ни заштитне опреме/па у једном моменту полиција је требало да кажњава људе без маске, а ни сами је једноставно нису имали, а за респираторе се отимало. У марту нису љекари били спремни, није био направљен распоред болничког капацитета. Писао Вам је већ неко колико је бесмислено то поређење. Првенствено старији, који би да није било карантина обољевали у великом броју, оптеретила би систем, па радно активно становништво неби добило лијечење, други болесници неби добили помоћ или би се заражавали у претрпаним болницама. Свако има право на своје мишљење, али молим Вас размислите сами, о свему реално! Смањен број заражених међу старима, аутоматски значи мању оптерећеност болница јер млађи ово лакше подносе. Погледајте просјек старости заражених,па га упоредите са просјеком старости преминулих.

Name

Страшно!

12.10.2020 15:21

Ђаке су у школи подијелили у двије групе, забранили да се људи скупљају на слави,на свадби,на крштењу, сваки дан министри трубе како се мјере морају поштовати а за њих не важи ни закон ни правила. Када се скупљају не треба ни маска,ни дистанца,правила не важе.Само бахато, још мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

12.10.2020 21:12

Браво за коментар

Name

Сладан

12.10.2020 15:56

Стоп корона терору !

ОДГОВОРИТЕ