Mjere zaštite na papiru ostaju na snazi do daljnjeg

 Republički štab za vanredne situacije produžio je do 2. novembra sve preventivne mjere koje imaju za cilj sprečavanja širenja virusa korona.

Vijesti 12.10.2020 | 15:41
Mjere zaštite na papiru ostaju na snazi do daljnjeg

 Republički štab za vanredne situacije produžio je do 2. novembra sve preventivne mjere koje imaju za cilj sprečavanja širenja virusa korona.

Sa ovim zaključkom, koji je donesen na današnjoj sjednici Štaba, svoje akte dužne su da usklade jedinice lokalne samouprave, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

"U slučaju pogoršane epidemiološke situacije lokalne zajednice dužne su da na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije", dodaje se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o potrebi raspodjele prehrambenih namirnica, odnosno ulja, šećera i brašna, koje se nalaze u skladištu Crvenog krsta Republike Srpske.

Namirnice će biti podijeljene domovima učenika i studentskim domovima u Republici Srpskoj, humanitarnim udruženjima, gradskim, opštinskim organizacijama i javnim kuhinjama Crvenog krsta Republike Srpske.

S obzirom na to da je preporukama Instituta za javno zdravstvo navedeno da je potrebno pratiti, pored ostalih simptoma, i tjelesnu temperaturu učenika i radnika u vaspitno-obrazovnim ustanovama, Republički štab odobrio je da Institut isporuči Ministarstvu prosvjete i kulture beskontaktne toplomjere, koje ima na raspolaganju.

Sjednicom Republičkog štaba za vanredne situacije predsjedavao je komandant Štaba Radovan Višković.

(BN/Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Gubice

12.10.2020 13:51

Kako im lijepo stoje...nadam se da će i spavati s njima.

ODGOVORITE
Name

Struka Tepcevic-Djajic

12.10.2020 16:10

Naredne dvije sedmice su kljucne..

Name

Doboj

13.10.2020 21:02

Po Doboju SNSD uveliko dijeli te pakete penzionerima. Ima vise od mjesec dana.

Name

Andric

12.10.2020 14:37

Hocemo vanredno stanje i policijski cas.Zasto se bojite donijeti odluku,imamo isti broj zarazenih kao i u martu.Je li vanredno stanje proglaseno u martu zbog korone i brige za zdravlje stanovnistva ili zbog neceg drugog?Hajmo botovi pisite,da vas cujemo...

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljka Petgemrežić

12.10.2020 21:50

U martu nije bilo respiratora ni zaštitne opreme/pa u jednom momentu policija je trebalo da kažnjava ljude bez maske, a ni sami je jednostavno nisu imali, a za respiratore se otimalo. U martu nisu ljekari bili spremni, nije bio napravljen raspored bolničkog kapaciteta. Pisao Vam je već neko koliko je besmisleno to poređenje. Prvenstveno stariji, koji bi da nije bilo karantina oboljevali u velikom broju, opteretila bi sistem, pa radno aktivno stanovništvo nebi dobilo liječenje, drugi bolesnici nebi dobili pomoć ili bi se zaražavali u pretrpanim bolnicama. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali molim Vas razmislite sami, o svemu realno! Smanjen broj zaraženih među starima, automatski znači manju opterećenost bolnica jer mlađi ovo lakše podnose. Pogledajte prosjek starosti zaraženih,pa ga uporedite sa prosjekom starosti preminulih.

Name

Strašno!

12.10.2020 15:21

Đake su u školi podijelili u dvije grupe, zabranili da se ljudi skupljaju na slavi,na svadbi,na krštenju, svaki dan ministri trube kako se mjere moraju poštovati a za njih ne važi ni zakon ni pravila. Kada se skupljaju ne treba ni maska,ni distanca,pravila ne važe.Samo bahato, još malo.

ODGOVORITE
Name

Ccc

12.10.2020 21:12

Bravo za komentar

Name

Sladan

12.10.2020 15:56

Stop korona teroru !

ODGOVORITE