Др Фаучи оптужио Трампов штаб за обману јавности

Главни амерички имунолог и руководилац тима за борбу против епидемије вируса корона при Бијелој кући др Ентони Фаучи изјавио је да је изборни штаб предсједника Доналда Трампа злупотријебио једну његову изјаву за Фокс њуз и обмануо јавност.

Свијет 12.10.2020 | 09:02
Др Фаучи оптужио Трампов штаб за обману јавности

У прилогу који сугерише да др Фаучи говори о предсједнику Трампу, амерички стручњак између осталог изговара реченицу - "...не могу да замислим да би ико могао да учини више".

Међутим, др Фаучи је говорио о себи и о својим сарадницима, а не о предсједнику Трампу с којим је раније имао несугласице поводом приступа борби против епидемије вируса корона.

"Скоро пет деценија сам у јавној служби, али никада нисам подржао ниједног политичког кандидата. Моје ријечи, које се у споту Трампове кампање користе без моје сагласности и изван контекста, заправо описују напоре које су у борбу против епидемије уложили здравствени радници", изјавио је др Фаучи за агенцију АФП, преноси ББЦ.

Представник Трампове кампање Тим Муртоу рекао је да су то биле Фаучијеве ријечи којима је похвалио рад предсједника и његове администрације.

Трамп је и сам објавио комантар на свом Тwиттер налогу у којем каже: "То су Фаучијеве ријечи. Урадили смо феноменалан посао".

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

12.10.2020 07:31

Фаучи се посипа пепелом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудило

12.10.2020 08:19

У свијету влада мафија милијардеска код безброј гладни и сиромашни која ће све богаство за трен пропасти и однијети све у нестанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лосиц

12.10.2020 08:34

То ради кризми стабил у Србији исто,обмањује јавност,па н10иком ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

12.10.2020 16:13

Лошићу, купи себи наочале....

Name

кампањер

12.10.2020 11:13

Реко па пореко, надрљо си ко год буде следеци председник.За пензије ,заборавља ста говори.

ОДГОВОРИТЕ