Dr Fauči optužio Trampov štab za obmanu javnosti

Glavni američki imunolog i rukovodilac tima za borbu protiv epidemije virusa korona pri Bijeloj kući dr Entoni Fauči izjavio je da je izborni štab predsjednika Donalda Trampa zlupotrijebio jednu njegovu izjavu za Foks njuz i obmanuo javnost.

Svijet 12.10.2020 | 09:02
Dr Fauči optužio Trampov štab za obmanu javnosti

U prilogu koji sugeriše da dr Fauči govori o predsjedniku Trampu, američki stručnjak između ostalog izgovara rečenicu - "...ne mogu da zamislim da bi iko mogao da učini više".

Međutim, dr Fauči je govorio o sebi i o svojim saradnicima, a ne o predsjedniku Trampu s kojim je ranije imao nesuglasice povodom pristupa borbi protiv epidemije virusa korona.

"Skoro pet decenija sam u javnoj službi, ali nikada nisam podržao nijednog političkog kandidata. Moje riječi, koje se u spotu Trampove kampanje koriste bez moje saglasnosti i izvan konteksta, zapravo opisuju napore koje su u borbu protiv epidemije uložili zdravstveni radnici", izjavio je dr Fauči za agenciju AFP, prenosi BBC.

Predstavnik Trampove kampanje Tim Murtou rekao je da su to bile Faučijeve riječi kojima je pohvalio rad predsjednika i njegove administracije.

Tramp je i sam objavio komantar na svom Twitter nalogu u kojem kaže: "To su Faučijeve riječi. Uradili smo fenomenalan posao".

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

12.10.2020 07:31

Fauči se posipa pepelom...

ODGOVORITE
Name

ludilo

12.10.2020 08:19

U svijetu vlada mafija milijardeska kod bezbroj gladni i siromašni koja će sve bogastvo za tren propasti i odnijeti sve u nestanak.

ODGOVORITE
Name

Losic

12.10.2020 08:34

To radi krizmi stabil u Srbiji isto,obmanjuje javnost,pa n10ikom nista.

ODGOVORITE
Name

NM

12.10.2020 16:13

Lošiću, kupi sebi naočale....

Name

kampanjer

12.10.2020 11:13

Reko pa poreko, nadrljo si ko god bude sledeci predsednik.Za penzije ,zaboravlja sta govori.

ODGOVORITE