Змајеви направили изненађење и освојили бод

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине је у трећем колу групе 1 Лиге нација освојила бод против Низоземске одигравши 0:0 на Билином Пољу у Зеници.

Босна и Херцеговина 11.10.2020 | 21:11
Змајеви направили изненађење и освојили бод

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Душан Бајевић је одлучио направити шест промјена у односу на састав који је играо против Сјеверне Ирске, те су прилику за игру добили Дарко Тодоровић, Деннис Хаџикадунић, Адван Кадушић, Амер Гојак, Бењамин Татар и Милан Ђурић.

Змајеви су одиграли као препорођени, веома зрело и успјели су освојити бод против фаворизоване Низоземске.

Низоземска је од прве минуте кренула офанзивно, а већ у 6. минути је могла повести када је Стефан Де Вриј остао сам у петерцу након убачаја с десне стране из слободног ударца, али је шутирао главом поред гола.

Након десетак игре Змајеви су се ослободили притиска гостију, те су успјели и озбиљно запријетити из контре.

Миралем Пјанић је запослио Татара на десној страни, он је додао до Гојака који је имао отворен пут према голу, али је оклијевао и Виргил Ван Дијк га је успио стићи и изблокирати његов ударац.

У наставку првог полувремена играло се већином на средини терена уз неколико шутева са дистанце.

У 28. минути Qуинцy Промес је запријетио након контранапада, али је шутирао преко гола.

На другој страни Татар је у 34. минути са 30 метара покушао изненадити Јаспера Циллессена, али је лопта отишла поред гола.

Први опаснији напад у другом полувремену имали су Низоземци у 52. минути. Луук де Јонг је додао до Гиоргинија Wијналдума, а његов ударац с лакоћом брани Ибрахим Шехић.

У 64. минути Змајеви су одиграли одличан контранапад. Един Џеко, који је ушао с клупе умјесто Ђурића, је сјајно запослио још једног резервисту Сеада Колашинца који је предуго чекао, те је његов шут из петерца у посљедњи тренутак изблокирао Де Вриј.

Најбољу прилику за погодак у 69. минути за БиХ креирао је Џеко. На центру се сјајно ослободио двојице Низоземаца, сачекао да га нападне Ван Дијк и потом запослио Пјанића који шутира из прве са ивице казненог простора, а Циллессен је био добро постављен и одбранио је његов ударац.

Шехић је са двије фантастичне интервенције спасио Змајеве у 78. минути. Најприје је одбранио шут Де Јонга у ситуацији један на један, а потом је након корнера Де Јонг покушао главом, али је Шехић поново био успјешнији.

Де Јонг је још једном имао зицер и то у 85. минути када је након лијепе акције Шехић напустио гол, нападач Низоземске је шутирао, али је Тодоровић испред гола изблокирао лопту и спријечио чист погодак.

До краја сусрета Низоземци су бацили све карте у напад, чак је и Ван Дијк отишао пред Шехићев гол, одбрана БиХ је успјешно одолијевала свим нападима и заслужено је освојила бод којим се вратила у игру за избјегавање посљедњег мјеста које води у нижи ранг Лиге нација.

(Клиx; Фото. Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хе Хе

11.10.2020 19:49

А ви наставите да се кладите. Ако нам пропадне нај јаца грана привреде нема нам спаса.

ОДГОВОРИТЕ