Макаби Хаифа се припрема на Дивчибарама

На Дивчибаре је приспјела 45-члана група једног од најтрофејнијих израелских фудбалских клубова, Макабија из Хаифе. 34 играча прате чланови стручног штаба на челу са Рои Шанијем, административним менаџером. Планирано је да фудбалере из лучког и највећег града сјевера Израела под планином Кармел, током припрема у трајању од једне седмице, угостити и лазаревачка Колубара.

Србија 11.10.2020 | 19:41
Макаби Хаифа се припрема на Дивчибарама

Како за БН преноси почасни конзул Републике Србије у Бер Шеви, Александар Николић, фудбалски клуб Макаби је основан у Хаифи далеке 1913. године, још у вријеме владавине Османског царства.

12 пута је славио шампионску титулу, шест пута био освајач националног купа, те био први израелски тим који се пласирао у Лигу шампиона.

Прије десет дана је елиминисан у плеј-офу Европске лиге у Лондону од Тотенхем Хотспура, док су претходно у утакмици првог кола квалификација на стадиону Сами Офер славили 3:1 у дуелу са сарајевским Жељезничаром.

Најпопуларнији фудбалер зелених из Хаифеје холандски интернационалац Чарон Шери, а прошлог мјесеца кадар је ојачао и Ужичанин, Богдан Планић, одбрамбени играч, који је, између осталих клубова, наступао за ОФК Београд и букурештански ФЦСБ (познатији као Стеауа), док је бранио и боје младе репрезентације Србије.      

Од када је 16. септембра израелско Министарство здравља сврстало Србију на „зелену" листу држава из којих по повратку у Израел није неопходно бити у 14-дневном карантину, туристи из те блискоисточне земље су дословно похрлили ка летовима за аеродром Никола Тесла.

Домаћа чартер авио-компанија Исраер је моментално обновила директне летове са тел-авивског аеродрома Бен-Гурион, тако да се већ нижу хиљаде ноћења у Београду. Посебно радује чињеница да посјетиоци из ове левантске земљеиновација и старт-апа биљеже бројније обиласке природних љепота југо-западног дијела земље - од Увца до Таре, као и Новог Сада, Суботице, те других атрактивних дестинација.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар