Makabi Haifa se priprema na Divčibarama

Na Divčibare je prispjela 45-člana grupa jednog od najtrofejnijih izraelskih fudbalskih klubova, Makabija iz Haife. 34 igrača prate članovi stručnog štaba na čelu sa Roi Šanijem, administrativnim menadžerom. Planirano je da fudbalere iz lučkog i najvećeg grada sjevera Izraela pod planinom Karmel, tokom priprema u trajanju od jedne sedmice, ugostiti i lazarevačka Kolubara.

Srbija 11.10.2020 | 19:41
Makabi Haifa se priprema na Divčibarama

Kako za BN prenosi počasni konzul Republike Srbije u Ber Ševi, Aleksandar Nikolić, fudbalski klub Makabi je osnovan u Haifi daleke 1913. godine, još u vrijeme vladavine Osmanskog carstva.

12 puta je slavio šampionsku titulu, šest puta bio osvajač nacionalnog kupa, te bio prvi izraelski tim koji se plasirao u Ligu šampiona.

Prije deset dana je eliminisan u plej-ofu Evropske lige u Londonu od Totenhem Hotspura, dok su prethodno u utakmici prvog kola kvalifikacija na stadionu Sami Ofer slavili 3:1 u duelu sa sarajevskim Željezničarom.

Najpopularniji fudbaler zelenih iz Haifeje holandski internacionalac Čaron Šeri, a prošlog mjeseca kadar je ojačao i Užičanin, Bogdan Planić, odbrambeni igrač, koji je, između ostalih klubova, nastupao za OFK Beograd i bukureštanski FCSB (poznatiji kao Steaua), dok je branio i boje mlade reprezentacije Srbije.      

Od kada je 16. septembra izraelsko Ministarstvo zdravlja svrstalo Srbiju na „zelenu" listu država iz kojih po povratku u Izrael nije neophodno biti u 14-dnevnom karantinu, turisti iz te bliskoistočne zemlje su doslovno pohrlili ka letovima za aerodrom Nikola Tesla.

Domaća čarter avio-kompanija Israer je momentalno obnovila direktne letove sa tel-avivskog aerodroma Ben-Gurion, tako da se već nižu hiljade noćenja u Beogradu. Posebno raduje činjenica da posjetioci iz ove levantske zemljeinovacija i start-apa bilježe brojnije obilaske prirodnih ljepota jugo-zapadnog dijela zemlje - od Uvca do Tare, kao i Novog Sada, Subotice, te drugih atraktivnih destinacija.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar