Љекар из Бијеле куће: Трамп није заразан

Више нема ризика да би амерички предсједник Доналд Трамп могао друге заразити вирусом корона, казао је љекар Бијеле куће, преноси у недјељу ББЦ. Објава Сеана Цонлеyја прва је о Трамповом здрављу од четвртка.

Свијет 11.10.2020 | 14:14
Љекар из Бијеле куће: Трамп није заразан

Раније у суботу предсједник је одржао говор окупљенима с балкона Бијеле куће, што је био његов први јавни наступ након хоспитализације због вируса корона. Неки су били забринути да је Трамп можда још увијек заразан. Љекар Бијеле куће објавио је како посљедњи тестови показују да више "не постоје докази о активном реплицирању вируса" те да се "смањује" вирусно оптерећење.

Међутим, у саопштењу не пише је ли Трамп негативан на вирус корона. Цонлеy наводи како је Трамп подвргнут осјетљивим лабораторијским тестовима који детектују ниво вируса у тијелу.

"Ове вечери сам сретан што могу објавити да, уз то што Трумп испуњаве критерије (ЦДЦ-а) за сигуран прекид изолације, ПЦР тестови на цовид-19 показују да, по тренутно прихваћеним стандардима, он више не представља ризик од преноса (вируса корона) за друге", казао је Цонлеy.

Трампу су се појавили симптоми ковида-19 прије 10 дана, а дан касније примљен је у војну болницу Wалтер Реед. У болници је Трамп примио, између осталих лијекова, кортикостероид дексаметазон који се уобичајено даје само у тежим облицима болести.

Трамп је у суботу поручио окупљенима да се "осјећа одлично" те да не узима лијекове против цовида-19.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирослав

11.10.2020 13:11

Значи то је тај лијек , кад Трамп у 74 тако лако савлада корону, сад креће купање народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мерц

11.10.2020 22:22

Путин послао вакцину

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

12.10.2020 09:57

Стара офуцана лажовчина,и корону користи у предизборној кампањи.

ОДГОВОРИТЕ