Ljekar iz Bijele kuće: Tramp nije zarazan

Više nema rizika da bi američki predsjednik Donald Tramp mogao druge zaraziti virusom korona, kazao je ljekar Bijele kuće, prenosi u nedjelju BBC. Objava Seana Conleyja prva je o Trampovom zdravlju od četvrtka.

Svijet 11.10.2020 | 14:14
Ljekar iz Bijele kuće: Tramp nije zarazan

Ranije u subotu predsjednik je održao govor okupljenima s balkona Bijele kuće, što je bio njegov prvi javni nastup nakon hospitalizacije zbog virusa korona. Neki su bili zabrinuti da je Tramp možda još uvijek zarazan. Ljekar Bijele kuće objavio je kako posljednji testovi pokazuju da više "ne postoje dokazi o aktivnom repliciranju virusa" te da se "smanjuje" virusno opterećenje.

Međutim, u saopštenju ne piše je li Tramp negativan na virus korona. Conley navodi kako je Tramp podvrgnut osjetljivim laboratorijskim testovima koji detektuju nivo virusa u tijelu.

"Ove večeri sam sretan što mogu objaviti da, uz to što Trump ispunjave kriterije (CDC-a) za siguran prekid izolacije, PCR testovi na covid-19 pokazuju da, po trenutno prihvaćenim standardima, on više ne predstavlja rizik od prenosa (virusa korona) za druge", kazao je Conley.

Trampu su se pojavili simptomi kovida-19 prije 10 dana, a dan kasnije primljen je u vojnu bolnicu Walter Reed. U bolnici je Tramp primio, između ostalih lijekova, kortikosteroid deksametazon koji se uobičajeno daje samo u težim oblicima bolesti.

Tramp je u subotu poručio okupljenima da se "osjeća odlično" te da ne uzima lijekove protiv covida-19.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Мирослав

11.10.2020 13:11

Значи то је тај лијек , кад Трамп у 74 тако лако савлада корону, сад креће купање народа.

ODGOVORITE
Name

Merc

11.10.2020 22:22

Putin poslao vakcinu

ODGOVORITE
Name

NM

12.10.2020 09:57

Stara ofucana lažovčina,i koronu koristi u predizbornoj kampanji.

ODGOVORITE