Расте број заражене дјеце у Српској!

Нови вирус корона у посљедња 24 часа потврђен је код укупно 22 дјеце школског узраста у Српској, те код једног предшколца, подаци су Института за јавно здравство Републике Српске.

Република Српска 11.10.2020 | 13:56
Расте број заражене дјеце у Српској!

Тиме је од почетка пандемије овај вирус потврђен код укупно 300 дјеце узраста од шест од 14 година, те код 412 дјеце и тинејџера од 15 до 19 година. Међу најмлађима, односно дјецом до пет година живота, до сада је забиљежено укупно 179 случајева заразе новим вирусом корона.

Подаци Института за јавно здравство показују, ипак, да дјеца и даље најмање оболијевају од вируса корона у РС, с обзиром на то да сви скупа чине ок 8,6 одсто укупног броја људи код којих је до сада потврђен овај вирус. Поређења ради, млади у узрасту од 20 до 29 година чине готово 13 одсто обољелих.

Највише случајева вируса корона у Српској је и даље међу радно активним становништвом, а одрасли у доби од 30 до 49 година чине чак 35,6 одсто укупно заражених особа.     

(Српскаинфо)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Лесковац

11.10.2020 12:32

Има нас свуда,јаци смо од истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

11.10.2020 12:38

Баш је чудно то што се у октобру грип шири међу дјецом. То се баш никада раније није дешавало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2020 13:03

Цудо је сто јос увијек пустају твоје имбецилне коментаре, јеси ли yи умоболан или ста? Писес бљувотине на све вијести о вирусу, безуспјесно покусавас бити ироницан на вијести о броју заразених и умрлих не би ли доказао своју такодје непостојецу памет и познавање материје, циме показујес изузетно неваспитање и непостовање. Вапис за преваспитавањем и то традиционалним методама.

Name

Ре

11.10.2020 13:31

Браво за коментар све си у праву! Грипа ко грипа корона је још безопаснија од обичне грипе!

Name

Скептик

11.10.2020 13:32

Ре, мозак ти је потпуно испран, утјеран ти је страх у кости а уз то си и неваспитан. Мене више чуди што пуштају твоје коментаре у којима вријеђаш неистомишљенике. Ја никога овде не вријеђам, поготово ауторе коментара. Ти би цензурисао све који не мисле као секта. Секташки глобалистицки медији су те потпуно хипнотисали и сигурно радиш за њих као бот, плаћен си са њихове стране да то чиниш. А ако ниси њихов плаћеник онда је још горе да то што чиниш радиш то бесплатно. Јадан си.

Name

Симке

11.10.2020 13:36

Хахахахах...добар коментар

Name

Андриц

11.10.2020 14:48

Ре за скептиков други коментар:бас тако,јадно је то ако ово сто писе по порталима ради бесплатно,то је оно сто мене бас растузи да неком мозак мозе бити толико испран...

Name

скептек 2

11.10.2020 14:49

Само идиоти и плаценици сзо вјерују у глобалистицки вирус који се сири путем медија..... сваки други дан нас прасе цхемтраилсима и ко зна циме јос и ми сад треба да глумимо пландемију и покоравамо се том сатанизму.... од тога нема ниста.

Name

Ванземаљка Петгемрежић

11.10.2020 15:35

Браво мудраци! Испран мозак је онима који вјерују у медицину, али је "неопран" онима који вјерују у YоуТубе-ере који их забављају бајкама за одрасле!

Name

Ре

11.10.2020 16:52

Нека овај Асанз из насег сокака Скептик и његов истомисљеник Андриц напису ста имају од сколе, па мозрмо даље разговарати. У противном са струцњацима који су образовање стекли на Јутјубу и Фејсбуку гледајуци клипове које постављају сарлатани и кликбејтери при томе на тим каналима рекламирајуци производе мултинационалних компанија којима ови борци против ветрењаца ниског коефицијента интелигенције директно утерују паре у дзеп, а мултинационалним компанијама индиректно, истовремено оптузијуци друге да су глобалистицки плаценици нема смисла водити било какву полемику. Поред тога необразованост и недостатак могуцности логицког размисљања им никако не даје за право да постављају коментаре покусавајуци бити духовити и ироницни на вијести у којима се спомиње неција смрт све и да није од болести изазване вирусом, јер показује изузетно непостовање преминулих и њихових породица и недостатак куцног васпитања и у најмању руку је неукусно. Своју памет сирите на неком прикладнијем мјесту рецимо пред продавницом на гајбама гдје би је само могли и сирити да вам исти ти глобалисти нису омогуцили да сирите своје менталне дијареје на глобалној мрези цинеци доступним модерне технологије и таквим примјерцима сцјетоназорски заглављеним у праисторији. У нади да цете после висемјесецног просипања памети открити васу образовну биографију и обнародовати на цему се заснивају васе експертизе из инфектологије срдацно вас поздрављам.

Name

Андриц

11.10.2020 19:42

Ре за ре у 18:52:покусацу бити краци од тебе.Као прво,фејсбук немам,нити било ста од тих модерних глупости,за разлику од тебе који,судеци по изразима,врло добро пратис све нове трендове,фејс,инстаграм,тик ток и остала сра....Као друго,то сто си ти напунио гаце,слусајуци ове лази око короне,не знаци да ми остали треба тебе да слиједимо.Ај нецу висе,могао бих до сутра да те демантујем.За крај,одговори на једно питање,убиједи нас да је тацно,и ја се висе нецу јављати на овом порталу:како су маске довољне сад,а нису биле довољне у марту и априлу???

Name

Ре Андриц

12.10.2020 10:10

Да би несто разумио морас имати неку сколу, или барем бити способан да логицки расудјујес. Ко казе да су маске и сада довољне, за најефикасније спрецавање сирења заразе најбоље је ограницавање било каквих контаката, проблем је сто то ни најјаци економски системи не могу издрзати дузи временски период, као и сто би се то негативно одразило на друге аспекте здравља људи па би било висе стете него користи. Потпуно затварање уведено на поцетку епидемије било је из разлога да се у кратком времрнском року не оптерети здравствени систем до те мјере да не мозе висе функционисати и да додје до његовог колапса односно да због превеликог броја заразених не буде у когуцности да пруза редовне здравствене услуге обољелима од других болести. Из тог разлога су мјере уводјене у нормалним земљама, у насој земљи не постоји здравствени систем нити струцан кризни стаб па су се мјере уводиле одокативно и преписујуци их од Србије која је имала најрестриктивније мјере у Европи, сто није оправдано и ту се моземо слозити. Бас због тога би народ требао бити одговорнији од власти и не глумити будале него гледати како раде развијене земље и ста раде њихове владе, само идиот мозе мислити да је све ово измисљено јер не постоји сегмент друства који овим није на губитку, треба само погледати спортске догадјаје наиме последња Олимпијада је одгодјена због Другог свјетског рата и колике су ту стете, о туризму да се не говори, као и у осталим привредним гранама због смањење потросње становниства, цак и ти "глобалистицки сектаси" су на губитку јер становниство у условима кризе из психолоских разлога несигурности и неизвјесности не троси него има тенденцију стедње. Све би ти то мозда знао да си неке сколе исао или да си некад несто процитао али на залост ниси, а највеци проблем је сто не знас да не знас него мислис да знас јер си погледао три клипа на Јутјубу.

Name

Вау

12.10.2020 10:45

Ре, о каквом образовању ти прицас? Упорно потенцирас исто, а језиво је колико си неписмен. Следеце, омаловазавас друге, оне на гајби испред продавнице. Цему то? Да би показао како си лоса и покварена особа. Да сумирамо., не образован си и нарцисоидан.Циста о.

Name

Дотакли смо дно

11.10.2020 12:50

Нацелник дјеције клинике у КБЦ Бањалука је пре две недјеље отисао на одмор у турску и заразио се короном исти је радио два дана да би се када је сазнао побјегао у изолацију необавјеставајуци никога ,свакако он је кадар УС и није стигао пловити са адмиралом Стевандуцем по Венецији јер га привлаци Анталија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.10.2020 13:34

Родитељи и дјеца постују све мјере! Секта из снсд сири корону гдје год стигне висе од половине наставника је било заразено и они сире корону медју дјецом!

Name

Ре

11.10.2020 14:27

И она дир. Музеја савремене умј. Рс, тјерала раднике заразене да долазе на посао, кад су ови имали температуру, и испостави се да су заразени!! Лудаца угрозава здравље свим радницима.

Name

Мигољ

12.10.2020 10:16

Хахахах да немас мозда слике? Какав си ти паценик неопјевани, зар Вас није срамота да лазете?

Name

Милан

11.10.2020 13:12

Родитељи дјеце се понашају неодговорно. Школе су предузеле све мјере, али шта вриједи када се послије школе не поштује ништа (окупљања, излети итд...)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј бре болан

11.10.2020 14:08

Ајде признај да си ово измислио..!!

Name

Професор

11.10.2020 14:17

Под хитно треба распустити сколе, вратити се на онлине наставу. Не објављују се сви подаци, у медијима, о вирусу по сколама.

Name

Андриц

11.10.2020 14:50

Милане,де сине,узивај у зивоту и пусти корону,и пусти дјецу да буду дјеца,а родитеље да узивају с том истом дјецом у игрању,граји,друзењу...

Name

Серлок Олмс

11.10.2020 15:24

Зелим да извјестим аудиторијум иза лика и дјела Милана писца, се крије министрица у влади РС Наталија трептацица Триви иц. Стога занемарите Милана. Поздрав из магловитог Пецкхама вас Олмс.

Name

Ре Милан

11.10.2020 22:38

Боте, моја дјеца се играју, грле и љубе и размјењују узину са својим врсњацима као сто и треба да би били нормални, социјализовани и хумани. А ти Миланце, сендвиц под миску па трци Баји да преприцас за ова наса писанија и бојкот и власти и маски и вакцина и свега сто долази од вас умоболних маскозиста.

Name

Бањаллукааа

11.10.2020 15:18

Код нас у реп.срп.све расте сем плата и пензијаа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хихи

11.10.2020 18:33

Расте број заразених а свадбе са 300 званица нико не забрањује.Ста ради инспекција?Казу мозе толико људи ако је велики простор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспекција ?

11.10.2020 22:16

Која инспекција? Позорисне лутке које не знају ни ста су заврсиле?