Власт у Српској извргава руглу и закон и правосуђе

Сага о именовању директора Иснпектората РС се наставља. Влада игнорише судске пресуде, адвокат Предрага Томића који је незаконито смјењен најављује наставак правне битке и допуну кривичне пријаве против премијера Републике Српске Радована Вишковића.

Република Српска 10.10.2020 | 19:45
Власт у Српској извргава руглу и закон и правосуђе

Извршна власт наставља да извргава руглу и закон и правосуђе. Најбољи примјер како то ради је Инспекторат РС. Влада је прије неколико дана вратила на мјесто директора инспектората РС Предрага Томића.

То је и била у обавези по основу судске пресуде. Друге по реду. Неколико дана након тога, поново је смјенила Томића и на ту позицију именовала Драгутина Шкребића. Исти принцип је примјењен прошле године, када је Томић исти дан и именован и смјењен.

''Немогуће је овакво бахато понашање. Не може човјеку доћи до главе. Ја сам Бог ја могу да радим шта хоћу и поред суда и поред свега'' – каже за БН ТВ Предраг Томић, бивши директор Инспектората РС.

Влада је само формално – право испоштовала одлуку Окружног суда. Адвокат Предрага Томића, Владимир Ковачевић каже да је премијер РС Радован Вишковић починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја и овлашћења.

''Зашто би онај криминалц којем Окружни суд пошаље наредбу за претрес стана ту наредбу поштовао, ако то не поштује премијер? Зашто би осуђени поштовао пресуду којом се осуђује на казну затвора, ако такву пресуду не поштује премијер? Премијер као истурена песница извршне власту дужан је да поштује, прије свега,  одлуку суда. Не поштујућу одлуку суда улазимо у период гдје ће доћи до ситуације да нико неће хтјети да извршава одлуку суда. Само јаки ће бити поштеђени, а слаби ће бити принуђени да је извршавају''- каже адвокат Предрага Томића, Владимир Ковачевић.

Колика је борба за позицију директора Инспектората, колико је игранки, али и апсурда показује и чињница да је 16. маја прошле године Предраг Томић именован за директора, па је исти тај дан  смјењен.  16.маја разјешена и Данијела Батар, а онда је 16.маја поново именова. За један дан 4 рјешења.

''Имамо апсурдну ситуацију да у једном тренутку имамо и директора и в.д директора Инспекторара који су независним рјешењима постављени'' – каже Ковачевић.

Премијер умјесто да буде примјер спровођења слова закона, показује уствари како не треба. А ево како би уствари требало, уколико би слиједио изречено:

''За све могуће злоупотребе било кога постоје надлежне институције, позивам све да имају информацију да је неко огријешио било гдје на било који начин да се то процесуира .. нико неће бити заштићен никада и нигдје''- изјавио је недавно премијер РС Радован Вишковић.

Случај ''Инспекторат РС'' је показао ипак ко је заштићен, када и гдје. Окружни суд је донио одлуку, и она је само формлано - право испоштована, што значи да би премијер први морао да одговара -  каже адвокат Предрага Томића.  А Томић је 2018. године смјењен на основу његове наводне изјаве о оставци за коју се у судском поступку утврдило да она не постоји и да је Влада лагала. И ником ништа!

БН ТВ

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Ништа чудно

10.10.2020 17:51

Па овај и овакакв народ је то дозволио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.10.2020 18:35

Све док народ буде подмитљив и подкупљив у овој дрзави ниста не функционисе осим Бајине мафије..Дрзава је приватна а народ робови уцијењени и то ти је то ..кад морас за двадест марки да гласас мимо воље онда је дно дна у дрзави---

Name

СелманКРИМИ

10.10.2020 22:24

Тражили сте - добили сте? Не може нам нико ништа?

Name

реалност

10.10.2020 18:14

Без бриге, све је то привремено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бриге

11.10.2020 06:25

доксе неком несмркне другом несване

Name

Ре

11.10.2020 09:20

Да,да све је привремено али то се тако вуце двадесет година зивимо у биједи и сиромаству гдје радник ради за 500 карака за потребе зивотне требаму најмање 1000,али све док народ не сват,али никад неце да свати ,да тудје дзепове пунис а своје празнис нема ту ни "Д" од дрзаве ..Владари и њихови савезници имају и превисе а биједа цека у редовима за комад круха,,е тако нам и треба када волимо висе милион у Додиковом дзепу него двије марке у своме,,јос нас треба притегнути док сватимо дасмо глупи--

Name

Лаки

10.10.2020 18:15

Мени је то сасвим нормално у овој земљи апсурда у којој возачи и конобари постају доктори наука, у којој наставница води државу а судије и тужиоци раде по налогу главног шефа у РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народе

10.10.2020 18:27

Обратите пажњу на Члан 10. Устава Републике Српске, који каже да смо сви једнаки пред законом. Ако премијер Вишковић не поштује закон, не морате ни ви, као што је рекао овај адвокат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

10.10.2020 18:29

Не смије нико на мафију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смије

11.10.2020 06:27

и мафија има своју мафију доце њима црни дјордје

Name

Фишкал

10.10.2020 19:38

Који закон, које правосуђе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рис

10.10.2020 19:49

Овај Томиц тацно ризикује да му на суд доведу једног од двадесетак радника којима је узео паре у талу са секретарицом па да га јос посаљу на робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Рис

11.10.2020 05:25

Кад знаш од ког је узео ,пријави ,по закону не смијеш скривати, али ти само лупај и даље и сједи у некој канцеларији ,али врло брзо пипа ће пресушити или ће твој вољени вођа потписати све да би дошао до пара па и за нестанак РС.

Name

Клик

11.10.2020 06:42

Додик је банализовао све и поткупио недјо сад узима рекет по Бијељини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

11.10.2020 07:51

Власт је свима слатка, али има један недостатак некад престане. Мислим на ВД директора Совиља који ради многе криминалне радње рушећи углед приједорске болнице, доктора па и читавог здравства у РС. Још даје изјаве по порталима да је поносан на болницу коју је девастирао. Додик, Додик је си ли свјестан што радиш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.10.2020 09:24

Тако и трба онису постављени да русе све сто додје њима под руку ,али народу тако и треба народ даје глас лоповима и иде против себе ,,само сто висе биједе нека цркава кад је глупа и вјерује мафијасима и лоповима ,,купљенисмо за саку јада која нас коста зивота ..док је добри оваца благо цобанма..

Name

И јесте ругло

11.10.2020 18:39

Које је створила, и мозе да извргава....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Винко

30.06.2023 08:02

Владимир Ковачевић је човјек који је преварио мене и моју супругу. Он је лопов који је играо у корист туженог.

ОДГОВОРИТЕ