Vlast u Srpskoj izvrgava ruglu i zakon i pravosuđe

Saga o imenovanju direktora Isnpektorata RS se nastavlja. Vlada ignoriše sudske presude, advokat Predraga Tomića koji je nezakonito smjenjen najavljuje nastavak pravne bitke i dopunu krivične prijave protiv premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Republika Srpska 10.10.2020 | 19:45
Vlast u Srpskoj izvrgava ruglu i zakon i pravosuđe

Izvršna vlast nastavlja da izvrgava ruglu i zakon i pravosuđe. Najbolji primjer kako to radi je Inspektorat RS. Vlada je prije nekoliko dana vratila na mjesto direktora inspektorata RS Predraga Tomića.

To je i bila u obavezi po osnovu sudske presude. Druge po redu. Nekoliko dana nakon toga, ponovo je smjenila Tomića i na tu poziciju imenovala Dragutina Škrebića. Isti princip je primjenjen prošle godine, kada je Tomić isti dan i imenovan i smjenjen.

''Nemoguće je ovakvo bahato ponašanje. Ne može čovjeku doći do glave. Ja sam Bog ja mogu da radim šta hoću i pored suda i pored svega'' – kaže za BN TV Predrag Tomić, bivši direktor Inspektorata RS.

Vlada je samo formalno – pravo ispoštovala odluku Okružnog suda. Advokat Predraga Tomića, Vladimir Kovačević kaže da je premijer RS Radovan Višković počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja.

''Zašto bi onaj kriminalc kojem Okružni sud pošalje naredbu za pretres stana tu naredbu poštovao, ako to ne poštuje premijer? Zašto bi osuđeni poštovao presudu kojom se osuđuje na kaznu zatvora, ako takvu presudu ne poštuje premijer? Premijer kao isturena pesnica izvršne vlastu dužan je da poštuje, prije svega,  odluku suda. Ne poštujuću odluku suda ulazimo u period gdje će doći do situacije da niko neće htjeti da izvršava odluku suda. Samo jaki će biti pošteđeni, a slabi će biti prinuđeni da je izvršavaju''- kaže advokat Predraga Tomića, Vladimir Kovačević.

Kolika je borba za poziciju direktora Inspektorata, koliko je igranki, ali i apsurda pokazuje i činjnica da je 16. maja prošle godine Predrag Tomić imenovan za direktora, pa je isti taj dan  smjenjen.  16.maja razješena i Danijela Batar, a onda je 16.maja ponovo imenova. Za jedan dan 4 rješenja.

''Imamo apsurdnu situaciju da u jednom trenutku imamo i direktora i v.d direktora Inspektorara koji su nezavisnim rješenjima postavljeni'' – kaže Kovačević.

Premijer umjesto da bude primjer sprovođenja slova zakona, pokazuje ustvari kako ne treba. A evo kako bi ustvari trebalo, ukoliko bi slijedio izrečeno:

''Za sve moguće zloupotrebe bilo koga postoje nadležne institucije, pozivam sve da imaju informaciju da je neko ogriješio bilo gdje na bilo koji način da se to procesuira .. niko neće biti zaštićen nikada i nigdje''- izjavio je nedavno premijer RS Radovan Višković.

Slučaj ''Inspektorat RS'' je pokazao ipak ko je zaštićen, kada i gdje. Okružni sud je donio odluku, i ona je samo formlano - pravo ispoštovana, što znači da bi premijer prvi morao da odgovara -  kaže advokat Predraga Tomića.  A Tomić je 2018. godine smjenjen na osnovu njegove navodne izjave o ostavci za koju se u sudskom postupku utvrdilo da ona ne postoji i da je Vlada lagala. I nikom ništa!

BN TV

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Ništa čudno

10.10.2020 17:51

Pa ovaj i ovakakv narod je to dozvolio.

ODGOVORITE
Name

Re

10.10.2020 18:35

Sve dok narod bude podmitljiv i podkupljiv u ovoj drzavi nista ne funkcionise osim Bajine mafije..Drzava je privatna a narod robovi ucijenjeni i to ti je to ..kad moras za dvadest marki da glasas mimo volje onda je dno dna u drzavi---

Name

SelmanKRIMI

10.10.2020 22:24

Tražili ste - dobili ste? Ne može nam niko ništa?

Name

realnost

10.10.2020 18:14

Bez brige, sve je to privremeno!

ODGOVORITE
Name

brige

11.10.2020 06:25

dokse nekom nesmrkne drugom nesvane

Name

Re

11.10.2020 09:20

Da,da sve je privremeno ali to se tako vuce dvadeset godina zivimo u bijedi i siromastvu gdje radnik radi za 500 karaka za potrebe zivotne trebamu najmanje 1000,ali sve dok narod ne svat,ali nikad nece da svati ,da tudje dzepove punis a svoje praznis nema tu ni "D" od drzave ..Vladari i njihovi saveznici imaju i previse a bijeda ceka u redovima za komad kruha,,e tako nam i treba kada volimo vise milion u Dodikovom dzepu nego dvije marke u svome,,jos nas treba pritegnuti dok svatimo dasmo glupi--

Name

Laki

10.10.2020 18:15

Meni je to sasvim normalno u ovoj zemlji apsurda u kojoj vozači i konobari postaju doktori nauka, u kojoj nastavnica vodi državu a sudije i tužioci rade po nalogu glavnog šefa u RS...

ODGOVORITE
Name

Narode

10.10.2020 18:27

Obratite pažnju na Član 10. Ustava Republike Srpske, koji kaže da smo svi jednaki pred zakonom. Ako premijer Višković ne poštuje zakon, ne morate ni vi, kao što je rekao ovaj advokat.

ODGOVORITE
Name

Sasa

10.10.2020 18:29

Ne smije niko na mafiju.

ODGOVORITE
Name

smije

11.10.2020 06:27

i mafija ima svoju mafiju doce njima crni djordje

Name

Fiškal

10.10.2020 19:38

Koji zakon, koje pravosuđe?

ODGOVORITE
Name

Ris

10.10.2020 19:49

Ovaj Tomic tacno rizikuje da mu na sud dovedu jednog od dvadesetak radnika kojima je uzeo pare u talu sa sekretaricom pa da ga jos posalju na robiju.

ODGOVORITE
Name

Ре Рис

11.10.2020 05:25

Кад знаш од ког је узео ,пријави ,по закону не смијеш скривати, али ти само лупај и даље и сједи у некој канцеларији ,али врло брзо пипа ће пресушити или ће твој вољени вођа потписати све да би дошао до пара па и за нестанак РС.

Name

Klik

11.10.2020 06:42

Dodik je banalizovao sve i potkupio nedjo sad uzima reket po Bijeljini

ODGOVORITE
Name

Doktor

11.10.2020 07:51

Vlast je svima slatka, ali ima jedan nedostatak nekad prestane. Mislim na VD direktora Sovilja koji radi mnoge kriminalne radnje rušeći ugled prijedorske bolnice, doktora pa i čitavog zdravstva u RS. Još daje izjave po portalima da je ponosan na bolnicu koju je devastirao. Dodik, Dodik je si li svjestan što radiš?

ODGOVORITE
Name

re

11.10.2020 09:24

Tako i trba onisu postavljeni da ruse sve sto dodje njima pod ruku ,ali narodu tako i treba narod daje glas lopovima i ide protiv sebe ,,samo sto vise bijede neka crkava kad je glupa i vjeruje mafijasima i lopovima ,,kupljenismo za saku jada koja nas kosta zivota ..dok je dobri ovaca blago cobanma..

Name

I jeste ruglo

11.10.2020 18:39

Koje je stvorila, i moze da izvrgava....

ODGOVORITE
Name

Vinko

30.06.2023 08:02

Vladimir Kovačević je čovjek koji je prevario mene i moju suprugu. On je lopov koji je igrao u korist tuženog.

ODGOVORITE