Спремају се озбиљне изборне манипулације, морамо се борити у тешким условима!

- У Републици Српској још дуго неће бити фер и поштених избора, казао је Небојша Вукановић посланик у Клубу СДС-а Народне скупштине РС у емисији "Пулс" БН ТВ.

Република Српска 08.10.2020 | 22:42
Спремају се озбиљне изборне манипулације, морамо се борити у тешким условима!

Он је истакао да се припремају озбиљне изборне манипулације. 

„Фер и поштени избори подразумјевају да нема злоупотребе државе, јавних предузећа, да имате слободне медије, да не буде БН ТВ једина слободна телевизија у Српској гдје можете да чујете све ставове, и Владине, и опозиционе. Нас никако нема на РТРС-у, а то је јавни сервис, сервис свих грађана. Ако имате тако велике изборне злоупотребе да неко пријави 100 хиљада људи да гласа из иностранства“, објаснио је Вукановић.

Он је навео да уколико буду чекали Додика да им да фер и коректне услове за изборе – то никада неће дочекати.

„Ми морамо да се боримо у тешким околностима. Видите данас Мила Ђукановића, он је ипак показао част и демократију. Никога није купио од посланика. Замислите Милорада Додика да неког од нас позове и каже `ти ћеш бити мандатар`!? он то никада не би урадио", истиче он и додаје:

“Милорад Додик никада не би мирно и демократски предао власт у Српској као што је то учинио Мило Ђукановић у Црној Гори“.

Власт јесте растјерала становништво, али није могуће да се око 100 хиљада људи пријави за гласање из иностранства, каже Вукановић, истичући да предизборне малверзације морају бити истражене.

„Људи који су на власти то су криминални умови. Вјерујте ми, од када устану ујутро, па до увече, они само размишљају о преварама, пакостима, злоупотребама. Њихов је мозак као код људи који изађу из затвора и само гледају како ће поново некикриминал да направе.“

Вукановић сумња да ће истраге бити покренуте јер је правосуђе у БиХ и Српској заробљено, каже он.

„Правосуђу код нас је задат тежак ударац кроз господина Тегелтију који је сива еминенција Милорада Додика и то је чињеница. Он се не може спасити афере `поткивање`. Наравно да се ту ништа до краја није десило јер он именује судије и сви су умрежени као карике у ланцу. Сви су умрежени, од малог писара у Требињу до судије Врховног суда“, тврди Вукановић.

Иако међународна заједница кризикује правосудни систем у БиХ, Вукановић сматра да странцима одговара такво стање у БиХ јер, како каже, не раде ништа да стање побољшају иако имају могућност.

„Познато је да странци овдје имају своје интересе и њима на овим просторима никада неће одговарати истинске патриоте, часни људи, неуцијењени, некорумпирани, којима они не могу на било који начин да манипулишу. Имате Додика. Тај човјек је спреман да, гарантујем, све нас да прода. Не ЕРС, не `Шуме РС` него и Републику Српску само да му Американци укину санкције, он ће рећи, ето вам `Алумина` џаба. Њега ништа не кошта. Он гледа само свој интерес.“

Уколико се овакве тенденције наставе, власт ће остати празна љуштура, а три породице ће бити власници свега, рекао је Вукановић у емсији "Пулс" БН ТВ.

БН ТВ

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Кнез

08.10.2020 21:02

Сви се позивате на народ и тврдите “побиједице народ” Е сад , немој да се деси да непостујете вољу народа и накнадно прицате како сте преварени покрадени .....постујте вољу народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КНЕЗ

08.10.2020 23:46

БРАВО КНЕЗИНО ТИ СИ ТИПИЦНИ СРБИН. СТА КАЗЕС ВОЉА НАРОДА. ГДЈЕ ТО ИМА И ГСЈЕ ЈЕ ТО БИЛО.

Name

Власт?

09.10.2020 05:23

Када су могли да затаскају убиства у РС, манипулација изборима је права сирница!

Name

Прављење спискова по сколама

09.10.2020 06:10

Да ли је крсење Закона о изборима ако неки директори Бањалуцких скола праве спискове учитеља и наставника да гласају за њихове политичке ментора. И да ли и коме се пријављују такве појаве? Сви знамо да су сличне појаве масовне и да су дискриминаторске према политичкој конкуренцији

Name

Ацо

09.10.2020 06:32

Годинама уназад само прицају како народ одлази због власти да их је отисло висе од пола милиона а сад се опет зале и цудно им сто се пријавило сто хиљада који це гласати. Па рдјавом к...у и длаке сметају. Незна децко да је бас због оваквих народ и отисао и из револта се пријављују да гласају. Заборави се кад су бас гласови дијаспоре донијели побједу Иваницу,тад нису сметали гласови ДОМАЦИХ СТРАНАЦА.

Name

Сајонара

09.10.2020 07:04

ВОЉА НАРОДА,КАКО НЕ СХВАТАТЕ,ОНА КОЈУ ОДРЕДИ МАНИПУЛАТОР ИЗ БАКИНАЦА,ДОДИК. НАРОДЕ ОПАМЕТИМО СЕ. Р.СРПСКА ЋЕ ПОСТАТИ,(ДИНАСТИЈА ДОДИКА)

Name

Питам

09.10.2020 07:13

А засто се за сваку ситницу код разних установа копирају Лицне карте, када то по закону о застити података није дозвољено?

Name

ре

09.10.2020 07:19

Вукановицу казес неце никада Додик отици сам са власти. Питам те - да ли знас ко га је 2005. године довео на власт и ко је срусио владу?

Name

Бањалучанин

08.10.2020 21:24

Оволика кукњава није забиљежена у српској историји. Аман човјече, до јуче си говорио како је власт раселила пола милиона Срба, а сад ти је одједном чудно откуд толико пријава за гласање из иностранства? На крају крајева, ЦИК је сада демократска институција јер тамо сједе људи које су СДС и ПДП изабрали, па што не поништавају лажне пријаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

09.10.2020 06:16

Боту сектаски,па цовјек кука зато сто му је зао овог народа,мене,тебе(пардон,тебе не треба залити,вец у прдекану заједно са свим водецим људима из секте),кука зато сто су им руке везане,сто је ово криминална дрзава,и сто сви од портира до главоње су у ланцу,и боје се за своје позиције,јел ти јасно?Фуј,смецару један...

Name

Бањалучанин

09.10.2020 07:54

Ко си ти да било кога називаш смећаром и осталим погрдним именима? Одакле ти право да ме сврставаш у ове или оне? Који си ти то морални или свјетовни ауторитет? Одакле ти право да вријеђаш људе? Је ли то демократија за коју се залажеш?

Name

Грунф за Андрица

09.10.2020 08:52

Бас због таквих као сто си ти који подрзавате опозицију јос висе сам увјерен да никада не треба да дођете на власт јер ви нисте ниста друго него једна несколована незадовољна самодопадна некултурна вулгарна руља која није ни за ста друго него да се ниста не пита и да буде вјецита опозиција. Доведете своје људе у ЦИК и сад све радите да казете како су избори намјестени јер неко негдје несто ради али се незна ко е то је правдање за пораз унапријед сто осликава вас опозиционаре као НЕСПОСОБНЕ. А ти си вјероватно на некој листи кад тако пјенис политицару.

Name

Нико

09.10.2020 09:25

То никп не оспорава. Али да је на једној адреси пријављено по 10 људи ту несто смрди и пријављени су људи за гласање путем посте који појма о томе немају, зиве у РС и овде гласају. Па реци ми несто о томе. А могу ти реци да људи који су отисли да раде и не пада им на памет да гласају

Name

Ре

09.10.2020 11:38

Не говори он о пријавама које су поднијели лично људи који раде о иностранству, него о пријавама које је направио неко други. Као ниси чуо и видио спискове пријављених по десетине на једној адреси. Ниси видио људе који су изјавили да је неко манипулисао њиховим подацима. Отиђи на сајт избори.ба, прочитај списак па ћеш и сам да закључиш неке ствари.

Name

Влад Тепеш

08.10.2020 21:59

Влад Тепеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

08.10.2020 22:00

Свиће, свиће, рујна зора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2020 01:48

Ал теби И твојима никад сванут неце

Name

Семберац

08.10.2020 22:08

Зашто није одговорио на питање Шта је то урадио СДС и ПДП док је био на власти на нивоу БИХ по питању афера и зашто нико није процесуиран Мислим да је разлог његовог не одговарања то што нису ништа ни урадили у Сарајеву за те 4 године а ови сада још мање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2020 05:27

Могли су открити 1000 афера али друже мој ко це их осудити суд је додиков једино ако ти и ја не живимо у истој дрзави па ти то не видис.

Name

Андриц

09.10.2020 06:13

Цовјеце бозији,па нису урадили ниста,зато сто су то лопурде као и ови сад на власти,Босиц,Иваниц,Саровиц...и остала стара багра.Али сад су досли нови људи,Вукан,Јелена,Драско,за њих треба да гласамо,они су нови млади талас у политици,који није корумпиран,које нема иза себе мутних радњи и сумњиве прослости.Ево сад цу ти несто реци:па ја сам први гласао за Снсд све ове године до задњих избора,2016.год,а засто?Па бас због тих које ти спомињес из старе гарде,ти који су исти лопови као и Снсд.Али вец 2018. се ситуација промијенила,појавили су се ово троје младих,и зар је могуце да у њима не препознајес истину,правду,вољу за бољи зивот свих градјана,зар си стварно толико слијеп,или се претврас.Подрска само њима трома,до побједе!!!

Name

витез истине

09.10.2020 06:16

Зато сто не процесуира ниједна странка на нивоу бих него судство а ти знас ко тамо води слуцајеве,сипу и све остало малоумнице један.

Name

Ре

09.10.2020 07:14

Дигли су оптузницу за Павловиц банку,вилу на Дедињу,за полугу злата. Јел га Мато звао и казао да је све средио у тузиластву.

Name

митар

09.10.2020 07:33

Ово троје младих треба да формира странку.Овако су само инструменти олињалих муљатора.

Name

Ницк

08.10.2020 22:51

Теби хитно треба дати посао у оном зурналу јели се тако зове онај медиј , да заједно са авдом авдицем звиждис и указујес на неправилности . Ниси ти ни за посланика а камоли шта веце. Ето сад смо ми будале па ћемо те довести у позицију да продаш државу заједно са овом лузерима око тебе . Бакир вас обожава ,еј , ало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленце

09.10.2020 07:10

Болан јели то ти име дао велики водја да би му амери скинули санкције јави се доби си сендвице са подригусом.А велики водја це пецење.

Name

ре

09.10.2020 11:42

Кога Бакир обожава зна се већ у неколико изборних циклуса. Договор: мало ћу ја да затегнем, а онда ти, па нападам ја тебе, а онда као ти мене, а народ се пали на то веће годинама. У међувремену, зна се ко се обогатио а ко је остао и постао биједа.

Name

Фениx

09.10.2020 03:32

Има Додик висе опција за крадју гласова,има он и мамце да се народ и опозиција забавља . Показало се у свим протеклим изборима да су на дан избора и ноц бројања будни сви,цјели врх СНСДа та 24 сата је у акцији и власт се добије покраду се гласови по сваку цјену,на велико,вреце се мјењају. Мало су се успавали 2014 те па је Додик онако био љут на све а највисе на коалицију.Сеф мафије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

09.10.2020 05:10

Хоцете ли цеститати ономе ко побједи на изборима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бас

09.10.2020 08:00

Ко год постено, без превара освоји висе гласова, треба му цеститати. Али само постено и без превара.

Name

Покровитељство МЗ-а

09.10.2020 05:15

Један реалан опис стања - погледајте ко руководи са РС: преваранти са лазним дипломама, полтрони и папци, све Додикови јатаци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отрезњење

09.10.2020 05:25

Ова власт је са овим покраденим копијама лицних карата, отисла предалеко и ово им народ не смије опростити. Потпуно је безакоње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.10.2020 05:26

Зар једног оваквог параноика позивати у госте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2020 07:12

Ниси ти Вукану ни до кољена,а камо ли изнад.

Name

Ре

09.10.2020 07:17

Сједи[ на државним јаслама и наравно да је за тебе параноик. Диплому си купио, из породице ти најмање троје једе из државних јасли. Разумијем твој страх.

Name

ЛК

09.10.2020 05:37

У Зворнику су се припадници УС вец одавно хвалисали да су они гласове вец обезбиједили и да је кампања за њих вец заврсена. Само цекају изборе. Питам се, јесу ли то покрадене копије Л.К?

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједлог

09.10.2020 05:54

Изаћи на изборе и поништити гласачке листиће, па да видимо онда шта ће и како ће манипулисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

09.10.2020 06:37

Е јеси паметан у пм. Тако су они исто у Србији фол бојкотовали изборе а вуцко лагано однесе побједу. Боли га дјон за будалама.

Name

Ма

09.10.2020 06:43

Ста стално кукате јадо унапријед. Оцито је да сте свјесни да немозете побједити па ето бит це крадје на изборима. Па ова из пдп се насла на списку у Србији а не из СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2020 11:44

Зна се ко је био против електронског гласања. А зна се и зашто.

Name

Д

09.10.2020 07:09

Стара фора ,то је само да имате изговор јер сте свјесни слабога резултата,па као изборна крађа ,а ви мислите побиједит само некаквим реприкама према Додику ,треба имати добар програм ,а не реприке ,васе реприке према власт има и обични народ али јим нико не нуди програм за промјену

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2020 11:45

"Реприке"?

Name

Људии

09.10.2020 07:20

Само одгодити изборе и све на провјерууууу и кривицне пријавее!!!па ово је лудилоооо!!тразите од народа да провјери криминане радње од рата убајатилоо се на оциглед медјународне заједнице која је помагала корумпиране политицаре и тајкуне и они су дебело пустили коријење!!опљацкали народ и дрзаву а изборе обезвредили као и институције полозаје изнад закона мафија козаа ностраа 21 вијека !!!побогу спасавајте народ растјерани опљацкани па народ је гурнут у ровове да би се пљацкале фабрике банке предузеца и ти исти људи данас кyпиталисти и све купују и изборе погледајте колико гласац има висе него становника!!који апсурд!! Мртви зиви дупли тродупли гласаци страсноооо!!!!! Ево сад и дупла дрзављансваааа фуј баграаа лоповскаа само гола борба да задрзе опљацкани капитал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

09.10.2020 07:23

Одгодити изборее и све на медјународну ревизијуууу од рата до данас и по реду и заслузи по хитном поступку!кренути од правосудјаа па до мјесних заједница све криминациии узурпирали !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево

09.10.2020 07:25

Сад најновијееее!!!двојно дрзављанствоо па озезиии!! И тамоо и овамоооо па ако мозе тако свугдје по свијету од русијее до кипраааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маа

09.10.2020 08:20

Бравооо зато су они спремни за гласањееее!!!гласају вани путем посте а и овдјеее!!!ма бравооооо дуплиии гласовииии!!!!хаха па то мозе само на брдовитом балканууу!!!куповина гласоваа по сколамаа прддузецима институцијама папака прелетацааа!!!е таман сад попис становнистава стварног а не дуплираног!!!испаде висе гласацааа него народа !!!!! Лудилооо балканско мафијскооо

ОДГОВОРИТЕ