СДС Брчко позива полицију да раде на изборним преварама

СДС Брчко охрабрује полиицју да посао у вези изборних превара ураде до краја, будући да се кључни играчи, односно „крупни политички грабљивци“ још самозадовољно праћкају у својим криминалним каљугама и осјећају недодирљивима.

Република Српска 08.10.2020 | 14:22
СДС Брчко позива полицију да раде на изборним преварама

Српска демократска странка Брчко саопштила је да је у у посљедње вријеме обавијештавала јавност о припремљеној рекордној изборној превари, крађи и куповини гласова на предстојећим локалним изборима, чије су размјере такве да се заправо и неће радити о изборима него својевременој лицитацији: „Ко да више?!“.

На жалост, како наводе, и знатан број бирача, обесхрабрен недостатком политичких програма странака, принуђен да, иначе елементарна права, плаћа из џепа „политичким рекеташима“, је пристао да прими „цркавицу“ и да се на тај начин одрекне борбе за боље сутра и услове за живот својим потомцима.

"Ових дана се нижу хапшења изборних криминалаца, међу којима и оних са изборних листа за наредне изборе, а посљедње и актуелног посланика у Скупштини Брчко дистрикта. За похвалу су почетни напори органа гоњења – Полиције и Тужилаштва, а и Изборне комисије, јер уливају наду да постоји неко у институцијама да ради оно за шта је задужен и да се бори да свеопшти криминал не постане нормална свакодневница коју становници ових простора масовно напуштају", каже се у саопштењу брчанског СДС-а.

Српска демократска странка уз захвалност Полицији и Тужилаштву на до сада учињеном, их охрабрује да овај посао ураде до краја, будући да се кључни играчи, односно „крупни политички грабљивци“ још самозадовољно праћкају у својим криминалним каљугама и осјећају недодирљивима.

"Уколико се и они не приведу правди, ово што је до сада предузето у борби против ове врсте криминала ће добити сасвим другу конотацију и побудити сумњу у селективну примјену правде. Како смо и сами дали скроман допринос овој борби против изборног и сваког другог криминала, све ћемо учинити да се криминалци поразе и да се достојанствено живи на овим просторима", каже се у саопштењу.

Брчко дистрикт има више од шест хиљада пријављених грађана за гласање путем поште из иностранства. СДС Брчко је међу првим реаговала на ове неправилности и тражила од надлежних да проведу хитну истрагу и санкционишу учеснике ових незаконитих радњи.

Полиција у дистрикту Брчко је ухапсила више лица која се доводе у везу с тим изборним неправилностима.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

доле

08.10.2020 12:50

Мркоњићки Снсд је све спремио 500 гласова сигурних

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре болан

08.10.2020 14:43

Коју болан полицију.., хахаха,... јел' дистриктову...??!! Имало би смисла да зову једино свемирску, ону са Марса.., ако падне са Марса..., хахаха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

09.10.2020 08:13

Одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

09.10.2020 08:27

Како то СДС мисли ? Јели да помогну у крађи ја сам из наслова тако схватио.

ОДГОВОРИТЕ