SDS Brčko poziva policiju da rade na izbornim prevarama

SDS Brčko ohrabruje poliicju da posao u vezi izbornih prevara urade do kraja, budući da se ključni igrači, odnosno „krupni politički grabljivci“ još samozadovoljno praćkaju u svojim kriminalnim kaljugama i osjećaju nedodirljivima.

Republika Srpska 08.10.2020 | 14:22
SDS Brčko poziva policiju da rade na izbornim prevarama

Srpska demokratska stranka Brčko saopštila je da je u u posljednje vrijeme obaviještavala javnost o pripremljenoj rekordnoj izbornoj prevari, krađi i kupovini glasova na predstojećim lokalnim izborima, čije su razmjere takve da se zapravo i neće raditi o izborima nego svojevremenoj licitaciji: „Кo da više?!“.

Na žalost, kako navode, i znatan broj birača, obeshrabren nedostatkom političkih programa stranaka, prinuđen da, inače elementarna prava, plaća iz džepa „političkim reketašima“, je pristao da primi „crkavicu“ i da se na taj način odrekne borbe za bolje sutra i uslove za život svojim potomcima.

"Ovih dana se nižu hapšenja izbornih kriminalaca, među kojima i onih sa izbornih lista za naredne izbore, a posljednje i aktuelnog poslanika u Skupštini Brčko distrikta. Za pohvalu su početni napori organa gonjenja – Policije i Tužilaštva, a i Izborne komisije, jer ulivaju nadu da postoji neko u institucijama da radi ono za šta je zadužen i da se bori da sveopšti kriminal ne postane normalna svakodnevnica koju stanovnici ovih prostora masovno napuštaju", kaže se u saopštenju brčanskog SDS-a.

Srpska demokratska stranka uz zahvalnost Policiji i Tužilaštvu na do sada učinjenom, ih ohrabruje da ovaj posao urade do kraja, budući da se ključni igrači, odnosno „krupni politički grabljivci“ još samozadovoljno praćkaju u svojim kriminalnim kaljugama i osjećaju nedodirljivima.

"Ukoliko se i oni ne privedu pravdi, ovo što je do sada preduzeto u borbi protiv ove vrste kriminala će dobiti sasvim drugu konotaciju i pobuditi sumnju u selektivnu primjenu pravde. Кako smo i sami dali skroman doprinos ovoj borbi protiv izbornog i svakog drugog kriminala, sve ćemo učiniti da se kriminalci poraze i da se dostojanstveno živi na ovim prostorima", kaže se u saopštenju.

Brčko distrikt ima više od šest hiljada prijavljenih građana za glasanje putem pošte iz inostranstva. SDS Brčko je među prvim reagovala na ove nepravilnosti i tražila od nadležnih da provedu hitnu istragu i sankcionišu učesnike ovih nezakonitih radnji.

Policija u distriktu Brčko je uhapsila više lica koja se dovode u vezu s tim izbornim nepravilnostima.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dole

08.10.2020 12:50

Mrkonjićki Snsd je sve spremio 500 glasova sigurnih

ODGOVORITE
Name

Idi bre bolan

08.10.2020 14:43

Koju bolan policiju.., hahaha,... jel' distriktovu...??!! Imalo bi smisla da zovu jedino svemirsku, onu sa Marsa.., ako padne sa Marsa..., hahaha..

ODGOVORITE
Name

Rade

09.10.2020 08:13

Odavno.

ODGOVORITE
Name

Svasta

09.10.2020 08:27

Kako to SDS misli ? Jeli da pomognu u krađi ja sam iz naslova tako shvatio.

ODGOVORITE