Приједлог да Кривокапић буде мандатар код Ђукановића

Три коалиције које имају већину у парламенту су након конститутивне сједнице парламента, 23. септембра, доставиле предлог, са потписима 41 посланика, да мандатар буде Кривокапић

Република Српска 08.10.2020 | 12:05
Приједлог да Кривокапић буде мандатар код Ђукановића

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић одржао је данас консултације о мандатару за састав Владе Црне Горе са носиоцима листа коалиција "За будућност Црне Горе" Здравком Кривокапићем, "Мир је наша нација" Алексом Бечићем и "Црно на бијело" Дританом Абазовићем.

Њих тројица су раније данас дошли код Ђукановића на консултације о мандатару за стастав нове владе.

Три коалиције које имају већину у парламенту су након конститутивне сједнице парламента, 23. септембра, доставиле предлог, са потписима 41 посланика, да мандатар буде Кривокапић.

Ђукановић има уставну обавезу да предложи мандатара црногорском парламенту до 23. октобра.

Мандатар саопштава у Скупштини свој програм и предлаже састав владе.

О програму мандатара и предлогу за састав владе парламент одлучује истовремено.

Према резултатима парламентарних избора, одржаних 30. августа, коалиција “Одлучно за Црну Гору! ДПС - Мило Ђукановић” освојила је 30 мандата, “За будућност Црне Горе” 27, “Мир је наша нација” десет, а платформа “Црно на бијело” четири мандата. Социјалдемократе и Бошњачка странка имају по три посланика, а Социјалдемократска партија два.

По једног представника у црногорском парламенту имају Албанска листа “Ник Ђељошај - Генци Ниманбегу” и коалиција “Једногласно”.

(Вијести.ме)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цг

08.10.2020 10:27

И послије 30 година Ђукановић је и даље предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Мило више гласова?!

08.10.2020 11:11

па шта ови губитници у коалицији маслај??? Сам ДПС има три мјеста у парламенту више!!! Изем вам литије и попове! Боље да сам кући остао. Који ме ђаво наткера да ходам данима, а резултати никакви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

08.10.2020 11:20

За разлику од милосевица мило је мудрији и неце конфликт са народом. Лако је ратовати тудјим синовима против цитавог запада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

08.10.2020 11:38

МИЛО КРАЉУ

ОДГОВОРИТЕ