Prijedlog da Krivokapić bude mandatar kod Đukanovića

Tri koalicije koje imaju većinu u parlamentu su nakon konstitutivne sjednice parlamenta, 23. septembra, dostavile predlog, sa potpisima 41 poslanika, da mandatar bude Krivokapić

Republika Srpska 08.10.2020 | 12:05
Prijedlog da Krivokapić bude mandatar kod Đukanovića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održao je danas konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore sa nosiocima lista koalicija "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem, "Mir je naša nacija" Aleksom Bečićem i "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem.

Njih trojica su ranije danas došli kod Đukanovića na konsultacije o mandataru za stastav nove vlade.

Tri koalicije koje imaju većinu u parlamentu su nakon konstitutivne sjednice parlamenta, 23. septembra, dostavile predlog, sa potpisima 41 poslanika, da mandatar bude Krivokapić.

Đukanović ima ustavnu obavezu da predloži mandatara crnogorskom parlamentu do 23. oktobra.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaju po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva.

Po jednog predstavnika u crnogorskom parlamentu imaju Albanska lista “Nik Đeljošaj - Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

(Vijesti.me)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Cg

08.10.2020 10:27

I poslije 30 godina Đukanović je i dalje predsjednik.

ODGOVORITE
Name

Opet Milo više glasova?!

08.10.2020 11:11

pa šta ovi gubitnici u koaliciji maslaj??? Sam DPS ima tri mjesta u parlamentu više!!! Izem vam litije i popove! Bolje da sam kući ostao. Koji me đavo natkera da hodam danima, a rezultati nikakvi!

ODGOVORITE
Name

Da da

08.10.2020 11:20

Za razliku od milosevica milo je mudriji i nece konflikt sa narodom. Lako je ratovati tudjim sinovima protiv citavog zapada

ODGOVORITE
Name

Trn

08.10.2020 11:38

MILO KRALJU

ODGOVORITE