Као прави Зевс – на врх Олимпа са непокретном женом на леђима!

Тркач на дуге стазе Мариос Ђанакој имао је трку свог живота, док се пео на врх планине Олимп, носећи на леђима Елефтерију Тосију.

Занимљивости 06.10.2020 | 16:35
Као прави Зевс – на врх Олимпа са непокретном женом на леђима!

„Не постоји ништа стварније од сна“, написао је Ђанакој на Инстаграму, док је у понедељак у 9.02 по локалном времену стигао до Митикаса, врха „планине богова“. 

Елефтерија има 22 године и студент је биологије у Солуну. Њих двоје су се срели у септембру и млада жена је изразила Ђанакоју жељу да се попне на највиши врх Олимпа, рутом коју је Мариос успешно прешао већ 50 пута. Али овај, 51. по реду, био је, рекао је, за њега посебан.

Непосредно пре поласка на врх, Ђанакој је истакао: „Заједно са Елефтеријом, пробаћу да се следеће недеље попнемо на највиши врх Грчке. Елефтерија ће бити на мојим леђима у посебно дизајнираном ранцу.“

„За мене све међународне трке, медаље и признања до сада мало значе у поређењу са овим циљем“, додао је тада Мариос. 

И тако су кренули на пут, а Елефтерија је била пажљиво везана за специјални руксак, који је Ђанакој носио све време, током целог успона – а то је трајало дуже од десет сати.

Спортиста из Драме, који је између осталог, прешао 270 километара у врелој пустињи Ел Мармум и завршио на првом месту у трци на 150 километара кроз ледени Антарктик, сада може да каже да се попео и на највишу планину Грчке са пријатељицом Елефтеријом и остварио јој – чинило се – немогућ сан.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар