Kao pravi Zevs – na vrh Olimpa sa nepokretnom ženom na leđima!

Trkač na duge staze Marios Đanakoj imao je trku svog života, dok se peo na vrh planine Olimp, noseći na leđima Elefteriju Tosiju.

Zanimljivosti 06.10.2020 | 16:35
Kao pravi Zevs – na vrh Olimpa sa nepokretnom ženom na leđima!

„Ne postoji ništa stvarnije od sna“, napisao je Đanakoj na Instagramu, dok je u ponedeljak u 9.02 po lokalnom vremenu stigao do Mitikasa, vrha „planine bogova“. 

Elefterija ima 22 godine i student je biologije u Solunu. Njih dvoje su se sreli u septembru i mlada žena je izrazila Đanakoju želju da se popne na najviši vrh Olimpa, rutom koju je Marios uspešno prešao već 50 puta. Ali ovaj, 51. po redu, bio je, rekao je, za njega poseban.

Neposredno pre polaska na vrh, Đanakoj je istakao: „Zajedno sa Elefterijom, probaću da se sledeće nedelje popnemo na najviši vrh Grčke. Elefterija će biti na mojim leđima u posebno dizajniranom rancu.“

„Za mene sve međunarodne trke, medalje i priznanja do sada malo znače u poređenju sa ovim ciljem“, dodao je tada Marios. 

I tako su krenuli na put, a Elefterija je bila pažljivo vezana za specijalni ruksak, koji je Đanakoj nosio sve vreme, tokom celog uspona – a to je trajalo duže od deset sati.

Sportista iz Drame, koji je između ostalog, prešao 270 kilometara u vreloj pustinji El Marmum i završio na prvom mestu u trci na 150 kilometara kroz ledeni Antarktik, sada može da kaže da se popeo i na najvišu planinu Grčke sa prijateljicom Elefterijom i ostvario joj – činilo se – nemoguć san.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar