Пао договор око Закона о слободи вјероисповијести

Људи који треба да се договоре око Закона о слободи вјероисповијести су се већ све договорили. То ће бити ријешено за пет минута. Закон нећемо повлачити јер то није практично и то је једини разлог. Биће избачени сви спорни чланови, што је у интересу свих, па и цркве, каже за портал Нова.рс Дритан Абазовић, лидер Грађанског покрета УРА.

Регион 06.10.2020 | 16:07
Пао договор око Закона о слободи вјероисповијести

Договорили смо се с црквом и све је ријешено

Аназовић је рекао да није потребна јавна полемика.

"Покушавамо да се договоримо с члановима Демократског фронта и са осталим странкама у коалицији које су окупљене око Здравка Кривокапића. Оптимиста сам и мислим да ћемо врло брзо наћи рјешење и договорити се. То је оно што грађани очекују од нас. Морам да нагласим да су наши ставови врло јасни и једноставни.

Око Закона о слободи вјероисповијести смо се договорили с црквом и то нам је најважније. У потпуности подржавам Кривокапића и међу нама нема конфликата, што је најбитније. Цијела прича са законом је готова, ријешена", наглашава Абазовић.

Закон ће бити промијењен, каже лидер ГП УРА, јер је то процедурално најкраћи пут.

Коме се не свиђа измјена Закона, нека пише нови

"Ако бисмо ишли у нови закон, изгубили бисмо годину дана. То би значило да морају да се окупе све вјерске заједнице, да сједну заједно и договоре се, да се формирају експертски тимови и да пишу нови документ. То би потрајало више од годину дана. Овако ћемо овај постојећи закон промијенити, па ако буде незадовољних, онда нека пишу нови.

Овај Закон није уопште лош, само садржи спорне чланове, које ћемо избацити. Постоје четири спорна члана која се тичу имовине, а све остало је о неким регистрацијама и стварима које су небитне. Кад избацимо те проблематичне чланове, који су везани за имовину, добијамо прихватљив закон и рјешење које свима одговара. Уколико и послије буде оних којима се то не свиђа, за годину или годину и по дана могу да донесу нови закон", каже Абазовић за Нова.рс

(Вијести.ме)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ајде

06.10.2020 15:59

Хвала Богу сад це сви боље зивјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахаха

06.10.2020 16:48

Као да дрзава зависи од Измисљотине. Маните се лоповлука него се окрените 21 вјеку

Name

Наравно

07.10.2020 10:53

Скратити пупке криминалној хоботници која се слузи свим и свацим, и мора кренути ка побољсању....

Name

Марко

06.10.2020 16:39

У нас у Републици Српској нови закон се прогласи за 15 дана а вама Црногорцима треба годину и по. Ако не мозе закон ми донесемо уредбу па послије Уставни суд је прогласи невазецом а ми опет другу уредбу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

06.10.2020 22:30

Усагласи јос гори боље за те људе тамо. Иселице се мање пара за плате, зивот, пензионо, здравство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметно

07.10.2020 10:51

Подрска.

ОДГОВОРИТЕ