ПДП и Еколошка партија потписале споразум о сарадњи

Партија демократског прогреса и Еколошка партија Републике Српске потписале су данас у Бањалуци Споразум о сарадњи. Споразум су и име партија потписали предсједници Бранислав Бореновић и Никола Лазаревић. 

Република Српска 06.10.2020 | 14:13
ПДП и Еколошка партија потписале споразум о сарадњи

„Споразумом смо договорили пуну програмску сарадњу првенствено по питању вођења национално одговорне политике, те заштите животне средине, очувања природних ресурса, њихове ревитализације и контролисаног коришћења за развој стратешких грана привреде, односно да се на основу позитивне праксе најразвијенијих земаља Европе опредијелимо да у будућности заједно водимо политику одрживог развоја“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Он је рекао да је еколошки одрживи развој препознат у Програму обнове Републике Српске и да је ова стратешка сарадња од изузетног значаја. 

Никола Лазаревић, предсједник Еколошке партије Републике Српске, рекао је да као и у Европи, програмски споразум између странке десног центра као што је ПДП и еколошки оријентисане партије, природна сарадња: 

„И у Европском парламенту и многим земљама Европе оваква два компатабилна програма и идеологије су оствариле сарадњу. Наш циљ је сарадња са патриотским и национално одговорним партијама, што ПДП јесте, а врата овог споразума су отворена и другим правим патриотским странкама и организацијама, који желе Републику Српску засновану на владавини права и правде, напретка и стабилности. Ово није предизборна коалиција, него дугорочна стратешка сарадња, која ће посебно од 2022. године, када ћемо подржати кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ које предложи или подржи ПДП, добити свој пуни смисао“, истакао је Лазаревић, саопштено је из ПДП.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ттвине

06.10.2020 12:48

Ко су ови матере ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.10.2020 13:17

Нормално да не знас ко су јер не краду, не србују, не прицају бајке. Дрз се ти др Стевандица, он је прави политицар за главоње попут тебе.

Name

Грунф

06.10.2020 15:32

Ако вам ова еколоска странка не донесе побједу онда стварно незнам ко други то мозе да уради јер они на републицком нивоу освајају 0,00002% а на локалном ни толико.

Name

Биллy Питтон

06.10.2020 15:32

Не знате ко је Лазаревић? Надимак Куја, вечити лузер на изборима. Мада у овој лудорији можда негде и профура.

Name

Ре ттвине

06.10.2020 13:01

Људи , ето ко су , нису папци и издајници као Стевандиц , Цавиц , Мићић, Бањалуцани ће вас поразити овај пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

06.10.2020 14:35

Поздрављам и подржавам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

06.10.2020 20:26

Никола просле изборе узме паре од снсд сад ове од пдп и тако сваке 2 године инкасира од бирацких одбора 50000 и хода по Палама и бистри политику. Звани куја

ОДГОВОРИТЕ