PDP i Ekološka partija potpisale sporazum o saradnji

Partija demokratskog progresa i Ekološka partija Republike Srpske potpisale su danas u Banjaluci Sporazum o saradnji. Sporazum su i ime partija potpisali predsjednici Branislav Borenović i Nikola Lazarević. 

Republika Srpska 06.10.2020 | 14:13
PDP i Ekološka partija potpisale sporazum o saradnji

„Sporazumom smo dogovorili punu programsku saradnju prvenstveno po pitanju vođenja nacionalno odgovorne politike, te zaštite životne sredine, očuvanja prirodnih resursa, njihove revitalizacije i kontrolisanog korišćenja za razvoj strateških grana privrede, odnosno da se na osnovu pozitivne prakse najrazvijenijih zemalja Evrope opredijelimo da u budućnosti zajedno vodimo politiku održivog razvoja“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

On je rekao da je ekološki održivi razvoj prepoznat u Programu obnove Republike Srpske i da je ova strateška saradnja od izuzetnog značaja. 

Nikola Lazarević, predsjednik Ekološke partije Republike Srpske, rekao je da kao i u Evropi, programski sporazum između stranke desnog centra kao što je PDP i ekološki orijentisane partije, prirodna saradnja: 

„I u Evropskom parlamentu i mnogim zemljama Evrope ovakva dva kompatabilna programa i ideologije su ostvarile saradnju. Naš cilj je saradnja sa patriotskim i nacionalno odgovornim partijama, što PDP jeste, a vrata ovog sporazuma su otvorena i drugim pravim patriotskim strankama i organizacijama, koji žele Republiku Srpsku zasnovanu na vladavini prava i pravde, napretka i stabilnosti. Ovo nije predizborna koalicija, nego dugoročna strateška saradnja, koja će posebno od 2022. godine, kada ćemo podržati kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH koje predloži ili podrži PDP, dobiti svoj puni smisao“, istakao je Lazarević, saopšteno je iz PDP.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ttvine

06.10.2020 12:48

Ko su ovi matere ti

ODGOVORITE
Name

Re

06.10.2020 13:17

Normalno da ne znas ko su jer ne kradu, ne srbuju, ne pricaju bajke. Drz se ti dr Stevandica, on je pravi politicar za glavonje poput tebe.

Name

Grunf

06.10.2020 15:32

Ako vam ova ekoloska stranka ne donese pobjedu onda stvarno neznam ko drugi to moze da uradi jer oni na republickom nivou osvajaju 0,00002% a na lokalnom ni toliko.

Name

Billy Pitton

06.10.2020 15:32

Ne znate ko je Lazarević? Nadimak Kuja, večiti luzer na izborima. Mada u ovoj ludoriji možda negde i profura.

Name

Re ttvine

06.10.2020 13:01

Ljudi , eto ko su , nisu papci i izdajnici kao Stevandic , Cavic , Mićić, Banjalucani će vas poraziti ovaj put

ODGOVORITE
Name

Boris

06.10.2020 14:35

Pozdravljam i podržavam

ODGOVORITE
Name

Sima

06.10.2020 20:26

Nikola prosle izbore uzme pare od snsd sad ove od pdp i tako svake 2 godine inkasira od birackih odbora 50000 i hoda po Palama i bistri politiku. Zvani kuja

ODGOVORITE