Грешка у подацима: Хиљаде заражених није регистровано

Британски министар здравља Мет Хенкок каже да се владина процена пандемије ковида 19 "није битно променила" због грешке у подацима.

Свијет 05.10.2020 | 20:10
Грешка у подацима: Хиљаде заражених није регистровано

Због те грешке на хиљаде позитивних случајева није унесено у укупне податаке, али додао је да тај инцидент није смео да се деси.

„Овај инцидент никада није смео да се догоди. Али тим је брзо реаговао како би умањио његов утицај, и сада је од пресудне важности да заједно радимо на томе како бисмо то исправили и осигурали да се више никада не понови", рекао је минстар, преноси Стандард.

Британска влада суочила се са огромним бројем питања у вези са својим системом за тестирање коронавируса након што се број новозаражених утростручио током викенда, за шта је окривљена техничка грешка.

Најновији проблеми који су нанели штету британском програму за испитивање и праћење појавили су се током викенда када су службеници јавног здравства открили да од 25. септембра до 2. октобра није унет у табеле укупно 15.841 случај коронавируса, преноси АП.

Влада је навела да је то техничко питање, које је откривено у петак увече и да је сада решено.

Непријављени случајеви додати су дневном броју новозаражних током викенда, па је у суботу број нових случајева износио 12.872, а у недељу 22.961.

Претходних дана број нових случајева износио је око 7.000.

Иако су сви они који су имали позитивне тестове обавештени о резултатима, Јавно здравље Енглеске је саопштило да њихови контакти нису пронађени.

Да би програм за тестирање и праћење добро функционисао, контакте треба обавестити у року од 48 сати, тако да пропуст власти да обавесте људе потенцијално изложене вирусу може да значи да има много више позитивних случајева.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тадивоје

05.10.2020 20:31

Сви у куцу нико никуд док то не продје до 2086Год.

ОДГОВОРИТЕ