Грађанска иницијатива у Добоју „Потпиши за јефтиније гријање“

У Добоју је петог октобра покренуто прикупљање потписа грађанској иницијативи за смањење цијена гријања у овој локалној заједници. Покретачи иницијативе су ПДП-ов одборник у Скупштини града Слободан Васиљевић, те његове страначке колеге Оливера Недић и Стефан Гаврић.

Република Српска 05.10.2020 | 16:36
Грађанска иницијатива у Добоју „Потпиши за јефтиније гријање“

Прије годину и по дана цијена гријања у Добоју је порасла, као образложење градска власт је навела да је поскупила цијена угља, струје и нафте.

У међувремену цијена нафте је пала, а  с друге стране пао је и стандард грађана. Одборник ПДП у градској скупштини Слободан Васиљевић је у неколико наврата подносио у редовној процедури да се разматра о том питању, да се цијена гријања смањи, међутим те активности никад нису прошле колегијум Скупштине, нису дошле у Скупштину града.

„Због тога ми смо данас овдје, покренули смо грађанску иницијативу, кренули смо међу грађане, да скупљамо потписе подршке. Бићемо на овом мјесту од понедељка до петка и када скупимо довољан број потписа грађана, то је преко 1000 потписа, онда Скупштина града не може да игнорише ту нашу активност и мораће да дође на дневни ред, да се расправља о цијени гријања и да се коначно донесе одлука да се цијена гријања смањи.“ рекао нам је Слободан Васиљевић

Иницијативе које се иначе предлажу од стране опозиционе структуре у Добоју, не долазе на дневни ред, иако би те иницијативе побољшале живот грађана. 
 
„У наредном периоду  покренућемо и друге иницијативе у којима ћемо тражити подршку грађана, као што је стипендирање студената и ученика, о којима већ говоримо. Такође смањење неких других режија у граду и све проблеме које будемо видјели, убудуће ћемо заједно са грађанима да рјешавамо баш на овај начин. За неких два сата, колико смо овдје, већ смо скупили јако велики број потписа, одзив је јако велики“ рекао нам је Стефан, члан иницијативног одбора.

На иницијативу су се одлучили, разговарајући са грађанима, ослушкујући њихове  потребе.

„Суграђани су огорчени и на висину цијена других режија. Вода је такође веома проблематична и намјеравамо у наредном периоду разговарати са њима, покушати путем амандмана и скупштинских процедура покренути ту иницијативу за умањење трошкова воде, ако то не буде ишло оним путем како би то требало, такође је у плану грађанска иницијатива која би и то питање третирала“ рекла нам је Оливера Недић и на тај начин најавила могућност неких нових иницијатива у ближој будућности.

Добојлије се свакодневно боре са егзистенцијалним питањима и свако смањење трошкова би им значило какав такав помак.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ја није

05.10.2020 16:02

порез на зеленило а зеленила нигдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 18:26

Како их није срамота скупљати поене на овим старим и изнемоглим људима. Све се сликају са старима дуса ме боли. Ма сви сте фујјјј

Name

Ре ре

05.10.2020 20:10

Како те није срамота до цега сте довели овај народ. До просјацког стапа.

Name

Посматрач

06.10.2020 09:48

Грађани,корисници услуга Градске топлане Добој,плаћају енормно високу цијену гријања због фиктивног запошљавања 87 лица.Ови лажни радници имају један једини задатак,да обезбиједе одређен број гласова!

Name

Добој

05.10.2020 16:41

Браво Васиљевицу! Вода је такодје прескупа, а у многим дијеловима града притисак воде у цијевима је недовољан, јер га смањују да им не пуцају доттајале цијеви. Мрезу уопсте не одрзавају, а цијену стално дизу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 18:28

Ста браво . Нека прво побиједе и онда смањују цијене. Сад насли варат стари народ и уливат им лазну наду зарад пар гласова

Name

Мед.радник

05.10.2020 19:56

Знате кад ће у Добоју снизити цијену гријања, кад на врби роди грожђе. Маните се глупости и скупљања јефтиних поена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мед, радник

06.10.2020 05:21

Мени се чини да тебе и овог што се преставља са РЕ жуља нешто друго, вјероватно страначки размишљате а не за боље народа , само дајте нама паре а опет ће све пропасти , јер нашу РС воде људи са купљеним дип, који не знају ништа организовати и урадити и само се продужава агонија која је неизбјежна а упитан је и останак на овим просторима ,јер смо економски уништени и све распродаше а можеш се распитати и што се на БЛ берзи распродају удјели у предузећима РС.

Name

Д2

06.10.2020 03:40

Фидо, само напријед. Гријање јесте прескупо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојка

06.10.2020 08:22

Браво, нека се боре за смањење гријање и осталог. Ионако се зна ко це побиједити па барем да остали ураде несто прије избора за народ.

Name

Па

06.10.2020 05:50

Ово је већ постало смјешно. Напишите да ће те смањити цијену гријања ако ви дођете на власт па да вас видимо за три мјесеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И бог је дигао руке од вас.

06.10.2020 15:28

Који сте ви лазови и преваранти, згубидани, нерадници, сецикесе, Кад неможете украсти од народа онда крадете сами од себе, додик би украо и крст са цркве а камоли не паре од државе, само слепци верују тој хуљи и кримосу. Зато и лиже дупе Вучићу јер без њега га чека судбина мила дјукановица Јадна земља у којој је таква банда на челу

ОДГОВОРИТЕ